[]

Paramı nasıl biriktireyim?

Uzun bir işsizlik döneminden sonra çalışmaya başladım. Maaşım süper değil ama bana yetiyor ve ufak ufak da her ay şöyle 3000-4000 kadar kenara atmak istiyorum. Benim gibi böyle ufak birikimciler için en iyi yatırım/biriktirme yolu ne olur? Bu işlerden zerre anlamadığım için sormak istedim. Ne biliyim mesela vadeli bi hesap açıp ona mı yatirayim direkt 3-5 demeden döviz alıp öyle mi biriktireyim falan filan. Önerilerinize açığım.




 
Tabi ki yatırım tavsiyesi değildir ama ben kendim yurtdışına tatile gitmek istediğimden eur alıyorum azar azar mesela bi 50 eur alıyorum bi hafta sonra daha düştü yine bi 50 alıyorum, onun dışında tefaş fonlarından alıyorum, onun dışında kur korumalı mevduatta avantajlı gözüküyor. Yada borsa da azar azar bist 100 hisselerinden alabilirsiniz.


  • esinikaybetmiscorap  (26.08.22 20:47:56) 
Ben de pek anlamıyorum ama sepet yapmak mantıklı geliyor. Altın, dolar, euro almak risksiz sanki.


  • Amaranta ursula  (26.08.22 20:49:26) 
Döviz ya da yabancı hisse senedi bazlı fonlara otomatik alım talimatı verebilirsin. Hatta bir kısmı fon bir kısmı da otomatik altın hesabı olabilir.


  • himmet dayi  (26.08.22 20:49:42) 
Altın hesabı aç guvenilir bir bankadan. Her ay gram altın al


  • deepfear  (26.08.22 20:57:30) 
her ay 3-4 tane gram altın alın.


  • candide  (26.08.22 20:59:55) 
Merhaba. Yakin zamanda sat al yapmaya ihtiyac olmayacagi tahmin edilen kisimlar icin altin alinabilir. Nakite donme riski olan kisimlar icin kisa vadeli veya para piyasalarindan doviz bazli olan bir fon ile tl bazli olan bir fona pay edilebilir. Fon bilgisi edinmek istemiyorum dersen o kisim icin alternatif vadeli dolar.


  • dunal  (27.08.22 21:37:07) 
1 sene icinde bozdurma ihtimali varsa altin onermem. ben kaybetmistim 10 yil evvel. ayni sene icinde (8-10 ay diyelim) satmam gerekti, aman aman bi kaybim yok ama neticede aldigimin altina sattim (grami 102'den almis, 98'den satmistim. simdi grami 1000 lira :'))

TL olarak kalmasin da ne olursa olsun.
  • supergirl  (28.08.22 15:37:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.