[]

büyükada'da gezmek

yarın 3 kişi olarak büyükada yapalım diyoruz. gitmeyeli yıllar oldu. bana kalsa o kalabalığa asla gitmem de eşim çok merak ediyor hiç gitmedi.

Önceden dilburnu'na gider mangal yapıp dönerdik. şimdi diyorum ki ada turu olsun böyle. nereleri gezelim? nerden başlayalım?

bisiklet kiralamak ateş pahası olmuş ki ada zaten full yokuş bisiklet kiralamak saçma geliyor. belediyenin araçları mı var şimdi son durum nedir? nasıl bir rota yapalım?

 
belediyenin elektrikli araçları var artık faytonlar yerine. akbil ile biniliyor.
yarın hem cumartesi hem de hava güzel. gerçekten çok kötü bir seçim :) ama hanım istediyse yapacak bir şey yok.

büyükada'da yapılacak bir şey yok bence. belediyenin elektrikli araçları ile yukarı çıkılır. sonra da yürüyerek kiliseye gidilir. oradaki mekanda güzel manzaraya karşı bira cips yapılabilir. sonra da salına salına sohbet ede ede aşağı inilir. biraz çarşısında gezip (yarım saat filan sürer), tekne ile dönülür.

senelerdir gitmemiştik adaya. bu kış cumartesi akşamdan gidip otelde bir gece kalıp pazar öğlen döndük. sessiz sakin gezdik adayı böylece.

bir daha da senelerce gitmem sanırım.
  • teritori  (26.08.22 13:54:45) 
Gitmeyin. Büyükada cidden pişmanlık. Motorda ayakta duracak yer bulamayacaksınız. Bir insan aktı ile beraber olacaksınız her an. Her yer çöp içinde olacak. İlla adaya gidilecekse başka bir adaya gidin, ne bileyim Burgaz falan. Sait Faik'in evi var orada yanılmıyorsam.


  • peki madem  (26.08.22 14:01:03) 
başıma gelecekleri biliyorum arkadaşlar dediğim gibi asla adım atılacak yer değil ama "mecbur" gidilecek o adaya. (evli olanlar beni anlayacaktır) hafta içi gitme şansımız yok maalesef. şimdi ben ada şöyle ada böyle diye caydırmaya çalışsam "negatif insan" olacağım maalesef.

teşekkürler cevaplar için.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (26.08.22 14:17:43) 
Elbette hepsi kalabalık ama diğer adalar Büyükada'ya göre biraz daha ferah olabilir.
Heybeliada'yı seviyorum ben mesela ama yıllardır gitmedim oralara.

  • michael_knight  (26.08.22 14:22:09) 
erkenden yola çıkın ve mümkünse burgazada'ya gidin. haftasonu büyükada pişmanlıktır.


  • avamys  (26.08.22 14:51:20 ~ 14:52:01) 
ilk vapur çok kalabalık oluyor erken gidip hemen turnikelerin önünde bekleyin.


  • eja  (26.08.22 16:57:14) 
bostancı'dan 15.10 vapuruyla gidip mavimarmara 19.30 ile geri döndük. dilburnu, aya yorgi gezdik. ada gayet sakin ve tenhaydı mükemmel bir gün geçirdik.:)

iyi ki gitmişiz boşuna bu kadar önyargılı konuştuk.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (29.08.22 10:54:05) 
Güzel bir gün geçirdiğinize sevindim. Belki de insanlar önceki iki günkü yağmurdan dolayı çekinmişlerdir.


  • peki madem  (29.08.22 14:36:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.