[]

burunla alakali sorun icin endoskopi?

ozur dilerim endoskopi ile ilgili yuzlerce kez soru sorulmus. fakat sanki hep mide agiz vb deniyor. ben de doktor onerince agizdan girecek sandim. (endoskopi genel olarak agizdan saniyorum cunku) ama sonra erkek arkadasim dedi burundan giriceklerdir ve ben de hatirladim ki “sinuslerine bakariz” dedi aslinda.

burundan yaptiran var mi? hisler neler? kimi yerde anestesi veriyorlar diye okudum. benim doktor hadi yaplim simdi istersen dedi dun (basit bir muayenehane)

ben cok huylanirim burundan. pcr bile yaptirmadim hic bu yuzden.

 
ben yaptırdım, aslında muayene ederken yaptı doktor. Sinüslere gitme kısmında birazcık canım acıdı ama öyle anestezi vs. gerektirecek kadar da değil. Ama pcr bile yaptıramayan bünyeyi de sarsabilir neticede burnun ucuna kadar demir bir boru giriyor.


  • giovanne  (26.08.22 13:04:51) 
Muayene ederken yaptı bana da. Yani öyle ayrı bir ooerasyonluk iş değil. Basit. Burnundan sokuyor çubuğu bakıyor. Huylanma vs durumunu bilemiyorum. Ama sırf bunun için anestezi falan çok gereksiz olur. Brnimki 1 dakika falan belki sürmüştü. Gözün yaşarıyor. Çok rahaysız okursn o an, söylersin çıkarır. Dediğim gibi, çok basit bir şey.


  • mahone  (26.08.22 16:16:56) 
Mide ile ilgili endoskopi olmuştum ancak uyutulduğumdan ne önc ene sonra herhangi bir hassasiyet hissetmedim. Burundan da sanırım bahsettiğiniz şey yapmıştı doktor ama adının endoskopi olduğunu bilmiyorum bi kamerayla incecik resmen beynim kadar sokmuştu o kadar hissedeceğimi düşünmemiştim. Ama öncesinde burnun iç üst kısmına bi pamuklu uyuşturucu bir şey koydu o biraz uyuştuktan sonra baktı ilk girdiğinden gözümden yaş gelmişti beklemedğim bir şeydi ama dayanılmıcak bir şey değil sanırım pamukla az da olsa uyuşturabiliyorlar. Ama bana habersizce sinüslerine bakalım diyip yapmıştı ve yaşım bayagı küçüktü


  • esinikaybetmiscorap  (26.08.22 16:32:44) 
o kadar hızlı gerçekleşiyorki buruna girme olayı anlamıyorsun, zaten ekranda sende kendi burnunun içini incelediğinden dikkatin dağılıyor, panik yapma kolay bişey


  • eja  (26.08.22 17:00:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.