[]

borsada seans açılmadan alış emri girerken

bir önceki günün kapanış fiyatıyla (diyelim ki 100 tl) girmek yeterli oluyor mu?
son kapanış + ise belirli bir oranda üstünde olması mı gerekir? (101)?



 
Hissenin hangi fiyattan açacağına göre değişir. Seans öncesi alım emirleri daha çoksa artarak açılır ve 101 liralık emir de yetmeyebilir. Tam tersi durumda düşerek açılırsa 100 lira yeterli olur.

Kesin alayım diyorsan 110 lira (yeni işlem gününün tavan fiyatı) girmen lazım. O hisse tavan açmadığı sürece kesin alır. Ama 110 girdin diye gidip 110’dan almaz. Atıyorum 98 liradan açtı, oralardan bir yerden alır.
  • himmet dayi  (26.08.22 07:32:49) 
Aradan bir gece geçmiş, beklentiler değişmiş. Aldığın kağıt düşecek mi yükselecek mi, stabil mi kalacak onu tahmin edip %10 düşük %10 fazla (yaklaşık) istediğin fiyattan girersin.

Dün tavandan kapamış bir kağıt, bugün %5 eksiyle başladı mesela.
  • Mirket  (26.08.22 10:12:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.