[]

Arabanın yıllık periyodik bakımında hangi parçalar değişiyor?

Hava filtresi, polen filtresi ve yağ filtresi kesin değişiyor mu?

2.el aracımı geçen sene aldım 3.000 km yaptım, benden önceki sahibi bakımını geçen sene ekim ayında yetkili serviste yaptırmış. ben 1 yıldır kullanıyorum 3.000 km yaptım. haftaya sanayide ustaya götürmeyi düşünüyorum ilk defa bakım yaptıracağım için bilmiyorum.

internetten orjinal renault clio bakım seti buldum. bunu alayım mı? 600 tl.
www.renaulttoptancisi.com

yan sanayi filtreler var gördüğüm kadarıyla 200 tl fiyatı var. arada 400 tl fark var. yan sanayi alırsam ne oluyor arabaya kötü şeyler mi oluyor?

Hava filtresi, polen filtresi ve yağ filtresi kesin değişiyor mu?

 
yağına suyuna bakın, klima da iyi çalışıyorsa 8-9 bin km'ye kadar ellemeyin bence.


  • golgi aygıtı  (24.08.22 20:47:56) 
Aracın garantisi var mı? Toplam km'si ne kadar? Bir önceki bakımda ne yapılmış?

Garantisi varsa, yetkili servise götürüp yaptırın.
Garantisi yoksa ve araç 70 - 80 bin altındaysa hiç yaptırmayın. 15bine yaklaşınca yaptırırsınız.

Km. fazlaysa, bir önceki bakımda "ustam gelecek bakımda şunu - bunu kesin yaptıralım falan" dedikleri şeyler olabilir.
  • nickini vermek istemeyen uye  (24.08.22 21:37:14) 
@nickini vermek istemeyen uye araç 2017 model garantisi bitmiş bir araç yani. önceki bakımların hepsi yetkili serviste yapılmış.

Şu an toplam km'si 64.500 km. ben aldığımda 61.500'dü.

ben ne olur ne olmaz diye geçen ay motor yağını aldım çünkü biraz eksilme tespit etmiştik. onu kesin değiştiricem. ustaya gidince motor yağını değiştirirken orda hava,yağ,polen filtresini değiştirelim mi diye sorsam para kazanmak için hemen değiştir tabi der mi?

aracı kullanım tarzım hep yakın yerlere gitmek içindi. 1 yıldır tek seferde en fazla 4 saat araba kullanmışımdır. diğer sürüşlerim 30-40 dakikayı geçmedi.arabayı zorlamadım, yağını,suyunu kontrol ettim diye düşünüyorum.
  • ayseee  (24.08.22 21:44:45) 
Aracın kullanma kılavuzunu incelerseniz 15000km veya bir yıl (hangisi önce gelirse) gibi birşey yazar. Bence süresi gelince Ekim ayında servise (veya sanayiye) götürün. Özellikle otomatik vitesse bakımları aksatmayın.


Benim araba yılda 2000-3000 km yaptığım halde her sene bakıma girdi. Aynı model araba bir iş arkadaşında da vardı, az kilometre yapıyor diye iki üç sene hiç bakım yaptırmadı sonra vites kutusunda sorun çıktı.
  • inheritance  (24.08.22 22:09:55) 
digerleri cok fark etmez ama yag filtresuni yetkili servisten orijinal al kesin.


  • alperz  (24.08.22 23:48:12) 
garantisi varsa sanayiye götürme. araçla 3bin yaptıysan bir yağ değiştirsen yeter bence. tabi aracın toplam kmsi kaç o önemli.


  • mikahakkinen  (25.08.22 09:07:27) 
3 bin km'de hava ve polen filtresi değişmeye gerek olmayabilir. Tabi bir önceki bakımda bunların kesin değiştiğine eminsek.

Periyodik bakım için yılda bir ya da 10/15 bin km'de bir bakım yaptırın yazar kitapçıklarda. Yağın özelliğini kaybettiğinden bahsedilir km yapmasa bile.

Yağ kesin değiştirilmeli, yağ filtresini 3 bin km'de değişmek lüzumsuz olur. Hatta sanayide genel kanı yağ filtresini iki bakımda bir değiştirmek yönündedir.

Hava filtresini açıp gözlemleyip değişmek gerekiyorsa değiştirelim der usta, ama çok dikkat etmek gereken bir nokta var;

hava filtresine asla temizlemek amacıyla basınçlı hava tutulmamalı, basınçlı hava filtrenin gözenek yapısını bozar ve geçirgenliğini arttırır.

Parçaları önceden alıp gitmeyin, hatalı veya yanlış parça alma ihtimaliniz yüksek. Sanayiye gidip filtreler sökülsün ona göre aynılarını oradan, internetten çok daha uyguna alırsınız.
  • John Bloor  (25.08.22 10:25:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.