[]

apartmanda köpek beslemek yasakmış

daha önce de bahsetmiştim. babam rahatsızlandığı, köpeğe bakamayacağı ve huzurevine yerleşeceği için köpeğini ben aldım, ben bakıyorum.

ama apartman yönetim planına göre apartmanda köpek beslemek yasakmış. tüm kat maliklerinin oy birliği gerekiyormuş (ki böyle bir şey imkansız).

"Köpeğin 15 gün içinde apartmandan gönderilmesini, aksi halde Yargıtay içtihatları da var, kolluk güçleri marifetiyle dairenin boşaltılacağının ( yeni bir mahkeme kararına ihtiyaç yok.) bilinmesini isterim."

diyor yönetici.ne yapabilirim? benim yapabileceğim bir şey yok mu? haklarım yok mu?

karşı komşu kapıda gürültü yaparsa, bir de kapı çalınınca 3-5 kere havlayıp susuyor, başka da bir zararı yok hayvanın. bir tek dün ilk defa 2 saat kadar yalnız kaldı evde, 2 saat boyunca havlamış. ama daha 10 aylık, ona da alışacağını tahmin ediyorum.

 
Bir avukatın sayfasından konuyla ilgili şu alıntıyı aldım;

"Eğer ki apartman ve site yönetmenliğinde ”ev ve süs hayvanı beslenemez” ”evcil hayvan beslenemez” ”çiftlik hayvanı beslenemez” şeklinde bir madde varsa yani bağımsız bölüm,eklenti ve ortak yerlerinde hayvan beslenmesi yasaklanmışsa, kat malikleri kurulunun izin verdiğine dair belge ibraz edilmezse evcil hayvan beslenmesi mümkün olmamaktadır. Yönetim planında evcil hayvan besleme ile ilgili herhangi bir yasaklama söz konusu değilse ,ortak mahalde ,bağımsız bölümde hayvan beslenebilir."

Burda tek istisna bu alınan karardan önce apartmanda beslenen hayvan varsa onu kapsamazmış, karardan sonra yeni hayvan girişi yasak bir nevi demek ki.

Yani özetle sizin köpek maalesef yasağa tabi sanırım.
  • John Bloor  (24.08.22 11:38:06) 
Yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır. ev sahiplerinin (kiracıların değil) yüzde 80'inin rızasını alabilir ve planı değiştirebilirseniz köpek kalır.


  • ya ben lan neyse  (24.08.22 12:12:51) 
tapu dairesinden binaya ait yönetim planında bu madde var ise yapılabilecek bir şey yok.


  • alp9900  (24.08.22 12:21:12) 
tek yapabileceğin bu karar gerçekten resmiyette var mı, yoksa yönetici boş atıp dolu mu tutturmaya çalışıyor bunu araştırmak.


  • orpheus  (24.08.22 12:32:41) 
@ya ben lan neyse: böyle bir şeyin mümkün olacağını sanmıyorum.

@orpheus: resmiyette de var hocam, onun görüntüsünü de atmış.

ben de apartman yöneticisiyim işyerinde. orada da var. babam diyor ki her yönetim planında olur o standart.

yani köpeğimizle vedalaşacağız öyle mi? 3 ay babam baktı. babam hastalandı komşu baktı. iyileşti komşudan aldık 2 aydır ben bakıyorum. bu hayvana da yazık değil mi şimdi? hadi biz alışırız bir şekilde.

hayvan da efkarından sigaraya başladı: i.imgur.com
  • kibritsuyu  (24.08.22 12:51:08 ~ 12:57:54) 
hayvan derneklerine-gruplarına sormak lazım. orada bu olaylar çok daha sık yaşandığı için yasadaki açıkları vs biliyorlar. örneğin ufak ırklar beslenebilir vs.


  • orpheus  (24.08.22 13:02:12) 
Türkiye'de maalesef böyle :( hatta benim bildiğim kira sözleşmesine bile yazılabilir.

Bu sebepten ben de Fransa'da bir dönem korkmustum ama araştırınca yasa gereği hiçbir şekilde evcil hayvan yasaklanamayacagini öğrendim (masaya çıkıp tepinseler bile, bütün site toplansa, kira sözleşmesine milyon kere de yazsalar önemi yok). Bence çok saçma bir olay yasaklanabilmesi ama Türkiye:(

Malesef önünüzde ya başka yere vermek var ki hayvaniniz biraz zorlu gibi bilmiyorum ya da başka yere taşınma seçeneği var (bu ikincisi olursa lütfen hayvandan nefret etmeyecek şekilde karar verin)
  • logisticsmanager  (24.08.22 15:01:30) 
Köpek kreşi gibi yerler var, gündüz bakımevleri. Öyle bir yerde takılsın siz yokken. Bir ihtimal çözüm olabilir.


  • not dark yet  (24.08.22 16:36:36) 
Konuyla ilgili net bir bilgim yok ama, ifadenin "dairenin boşaltılması" kısmı gözdağı verme amaçlı soylenmis gibi geldi. Yani tamam apartman yönetim planında vardır ve köpek besleyemiyorsunuzdur, bu tamam. Ama bunun için sizi de evden mi atacaklar, işte bu kulağa hiç mantıklı gelmiyor.


  • encokbenisevinnolur  (24.08.22 18:52:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.