[]

Seyyar elektrik nasıl sağlanır?

akşamları seyyar satıcılık yapmak istiyorum. Pilav arabası gibi bir arabaya mini buzdolabı koymak için lazm olan şey akü, jeneratör vb ne lazım? Ve bunu 7. kattaki evime çıkarıp nasıl şarj edebilirim?




 
Bu işi yapanlar en doğrusunu bulmuştur kesin. Herhangi bir pilavcıya sorabilirseniz en doğru cevabı o verir.
Buzdolabı yerine içinde buzlar veya buz kasetleri olan bir termos kutu ihtiyacınızı görür sanırım. İlk günlerde 4 adet 1,5 litrelik pet şişeyi dondursanız tüm akşamı çıkarır hatta fazla bile gelir herhalde.

Işık için de araba aküsü veya daha küçük bir akü kullanıyorlardır herhalde. Belki başlangıçta çevrenizden bulacağınız bir ışıldakla başlarsınız.
  • michael_knight  (23.08.22 23:59:25) 
jeneratör muhtemelen. benzinle çalışıyor, şarj etmeye gerek yok sanırım.


  • gurur  (24.08.22 00:25:42) 
jenerator epey gurultulu olur. isik icin aku, sogutma icin buz daha makul. buz satin alabileceginiz yerler oldugu gibi bir kismini kendi evdeki buzdolabindan karsilarsiniz.


  • idexo  (24.08.22 07:16:13) 
biraz pahalı ama ac çıkış verebilen taşınabilir güç istasyonları var. ecoflow, anker'in (bu burada yok galiba) ürünleri var.

örn: www.n11.com
  • inheritance  (24.08.22 08:44:27) 
Buzdolabı şartsa en mantıklısı küçük bir jeneratör, hani kimlik ehliyet pvc kaplama işi yapanlarda oluyor ya, o şekilde.

Ama buzdolabı şart değilse, kaliteli bir izolasyon ve buz ile akşamı atlatmanız çok daha mantıklı sanki. Çünkü buzdolabı 24 saat çalışmayacak, yani soğutucuya 24 saat ihtiyacınız yok.

Akşamları 5-6 saat soğuk tutabilseniz size yeter herhalde, iş bitince malzemeyi eve taşıyacaksınız zaten.
  • John Bloor  (24.08.22 10:28:04) 
Soğutma için buzluk, aydınlatma için LED aydınlatma (şarjlı olur, pilli olur, akülü olur).

Soğutmayı aktif olarak buz dolabı ile yapacağım diyorsanız bunun için gerekli elektriğin sağlanması dert.
Ya jeneratör, ya da büyük aküler gerekir.
İçecekleri soğuk tutan kaba, eğer soğuk olarak koyarsanız, buzlarla beraber uzun süre idare eder.
Sıcak kolayı koyayım soğuk versin derseniz olmaz.
  • burfak  (24.08.22 12:55:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.