[]

Kanepeden kusmuk kokusu çıkarmak

Olay sonrası kabasını aldık ama feci bir kusmuk kokusu kaldı doğal olarak. Küçük bir bölge de değil maalesef. Hani halı olsa suya sokarsın ama kanepeyi napacağız? Üzerine bi şey boca etsek içine emilecek. Ne yapmalı bilemedim.

Var mıdır bi fikri olan?


 
Koltuk yıkamacılar var onlardan destek almanız gerekebilir.

Evde yapılacak en iyi aksiyon sanırım alkol bazlı bir dezenfektan sıkmak olabilir. Arabada ben öyle yaptım, alkol sanırım kokuya sebep olan bazı yağları çözüyor.

Bu arada kusmuk konusunda zaman çok önemli. Ne yaparsanız yapın, hemen yapın. Zaman geçtikçe iş zorlaşıyor.
  • burfak  (23.08.22 10:18:42) 
koltuk şampuanı gibi köpüren bir şeyle iyice çitileyip, camları açıp kurumasını beklemek bir alternatif olabilir.
koku kalıcı olmaz, zaten kendiliğinden geçer birkaç güne diye düşünüyorum.

bu arada asperox sarı güç yataktaki kedi çişi lekesini çıkarttı, o da denenebilir.

baktınız olmuyor, birini çağırıp koltuğu yıkatın derim.
  • blatta hiberna  (23.08.22 10:20:21 ~ 10:21:00) 
Kokuya neden olan bakterilerdir. Bir dezenfektan ile bol bol ıslatırsanız koku geçer.

Kuruduktan sonra da ... leke için, mobilya temizleme (köpüklü) deterjan ile halledersiniz.

Büyük marketlerde her iki malzeme de vardır.
  • alfired  (23.08.22 11:00:32) 
Yukarda çeşitli yöntemler yazılmış ama kokuyu çıkarsanız bile tiksinmeye devam edebilirsiniz, direkt yıkamacı çağırmak en iyisi olabilir. Ünide başımıza gelmişti, koltuğun o kısmına olayı bilen kimse bi daha oturmak istemedi.


  • galileo figaro magnifico o o o o  (23.08.22 11:45:08) 
Açılın yöntemi açıklıyorum. Yarım şişe Kosla elde halı yıkama deterjanı iki litrelik suya köpürtülerek koltuğa sile sile yedirilir. Akabinde 1 adet a101'de satılan Brid bulaşık parlatıcı sıcağa yakın iki litrelik suya boca edilir. Daha sonra bir tülle o koltuk silinir.

Geçmiş olsun.
  • juan pablo pino  (23.08.22 21:45:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.