[]

londrada 5 yıl sabit 2000 sterlin maaş

yaş 30 iş yeri londra merkezde aylık maaş 2000 sterlin ve 5 yıl boyunca böyle devam edecek sponsorluktan dolayı. hesaplarıma göre aylık masraflarla sıfıra sıfır yetecek gibi görünüyor. pek birikim imkanı olmayacak. 1 seneye türkiyede az çok buna yakın bir gelirim olabilir burada devam edersem dolayısıyla maddiyat olarak hiç katkısı olmayacak tek artısı tr simülasyonundan kurtulmuş olacağım fakat hayat standartlarım baya düşecek gibi görünüyor. kaçırdığım bir nokta var mı?




 
5 sene icinde pasaport alabiliyorsan edecegin maddi zarara degebilir.


  • hot potato  (22.08.22 22:47:04) 
pasaport yok kalıcı oturum izni imkanı var fakat yine sponsorla bir iş bulmak gerekecek.
edit: 6.senede vatandaşlık hakkı başvurusu varmış.

  • marlonbranda  (22.08.22 22:53:09 ~ 23.08.22 02:18:45) 
Açıkçası İngiltere'nin içinde bulunduğu enflasyon ortaminda 5 sene değişmeyecek maaş çok ciddi sıkıntı.

2 bin sterlin baya kötü maaş. 1-2 sene neyse ama 5 sene... Benim iyi maaş alan arkadaşlarım bile enerji ve benzin sebebiyle dikkat etmeye başladılar, siz nasıl yaparsınız bilmiyorum.
  • logisticsmanager  (22.08.22 22:59:43) 
ne güzel seçenekleriniz var ya ben içten içe çürüyorum. Ya 2000 sterlin kıtı kıtına nasıl yetiyor ya benim yeğen hem hayatını yaşıyor hem de bundan az kazanıyor bildiğim. Arkadaşlarımın %80' i orada. Hepsi beni mi yiyor? Paylaşımlı eve 800 sterlin veriyor benim yeğen. Rivayet odur ki 100 sterlin aylık mutfak masrafı. Keyfe de harcadığı para var bir de kredi çekti MacBook Pro aldı 2000 sterline. Bilemedim Altan. Ben de başvurmuştum Facebook grubunda bir kadın şöyle yazmıştı; " Buraya zengin olma hayaliyle gelmeyin ama şunu bilin ki yediğiniz içtiğinizden haberdar olursunuz." Burada EU nun yasakladığı ilaçlar satılıyor, SAR değeri yüksek telefonlar TR piyasasında. Algida dondurmanın bile içeriği burada farklı var sen düşün. O kadar orada kalıp vatandaşlık nasıl olmaz şaşılacak iş?Yeğen şey demişti yılbaşında kapımın önünde arkadaşımla muhabbet ediyordum ve yanımızda 5 kişilik erkek bir grup vardı, sıkıntı çıkmayacağını bilerek yaşamak çok güzel demişti. "Önümüzde duran arabalar yeni yılımızı kutlayıp partiye gidiyoruz katılmak ister misiniz?" diyormuş. Bol şanslar.


  • guitarissimo  (22.08.22 23:21:37 ~ 23:23:54) 
kacirdigin nokta olsun olmasin, birazdan 2000 sterline krallar gibi yasiyorumcular gelir, moralini duzeltir.


  • cooperr  (22.08.22 23:27:09) 
@guitarissimo; eğer 3 kişi ile beraber falan yaşanırsa ya da kötü yerlerde yaşanırsa ya da şehirden uzak olursa tabiki. Nasıl yaşamak istediğinize bağlı. Kisi hayat kalitem düşecek demis, buradan şu an 3-4 kişi ile ev paylasmadigini düşünüyorum.

Neyse, numbeo'ya sordum; benim alacağım zam ile olacak maaşımın londra değeri 5 bin pound. Bu mantığa göre 2bine öyle güzel bir hayat yasatmaz.

Bu arada mutfağa 100 pound harcayan kişi ne yiyor bilmiyorum.

Bu arada yegeniniz nerede yaşıyor bilmiyorum ama Avrupa'da bazı yerler hiç de öyle değil. Bir arkadaşı evine bırakmak için bir mahalleye girdik de arkamızdan şişe atmislardi araba pahalı araba diye.
  • logisticsmanager  (22.08.22 23:31:45) 
@logisticmanager 13 Hollam House, Denmark Road N8 0LS Hornsey Mevzunun geçtiği ev burada. Çok garip oradan gelen adam sen burada 1 tl kaybetsen sana koymaz ama ben orada 1 pounda 2 kruvasan 1 fincan filtre kahve alyorum demişti. 2 sene önce Ankara Anlaşmasıyla başvururken arkadaşlarım + yüzlerce youtube kanalı ki hala duruyordur o videolar 100 sterline seperti delicesine dolduruyor bunun hesabını yapıyorlardı. Neyse ben zaten bu bilgileri verirken başkalarının deneyimleri aktardım gidip görmediğim yaşamadığım yer ben bilmem. Kalsın o zaman burada.


  • guitarissimo  (22.08.22 23:45:18 ~ 23:46:18) 
@guitarissimo, biraz abartmışlar. 2014'te sadece kahveye 2 pound verdiğimi hatırlıyorum 2 kruvasan + kahve alması imkansız. (belki pastanelerde akşam %50 indirimli satılan şeyleri alıyorsa falan)

Londra için az para bence.
  • nhk ni youkosu  (23.08.22 00:00:57) 
@guitarissimo; vallaha kruvasanin memleketinden bildiriyorum, ben daha 1 euroya iki kruvasan görmedim. Acayip ucuz, dandik bir yer heralde ya da marketten endüstriyel.

Verdiginiz adresi google'a yazınca social housing çıkıyor.

Bu arada 100 pound/euro dolmaz demiyorum ama haftalık dolae, aylık da alinacak şeyler ve kalitesini sorguluyorum. Yani hadi İngiltere fransa'dan daha ucuz olsun; iki sn Google yazınca pirinç, kuru fasulye, havuç falan yiyip ayda 100£ yaşarsın diyorlar. Bu hayat degil. Buna ek olarak dediğim gibi Avrupa'da en çok etkilenen yerlerden biri İngiltere enflasyon ortaminda.
  • logisticsmanager  (23.08.22 00:15:01 ~ 00:16:27) 
Paylasimli eve okeyse yasayabilir. 750pound civarinda paylasimli ev bulabilir herhalde. Aylik kisi basi artik 130-150pound falan oluyor market alisverisi.

Kiradan sonra en buyuk gider ulasim olur, tube'a binersen gunde 6-7pound falan verirsin zone'a gore.

Yillik enflasyon 2-3yil boyunca yuksek kalacak diye konusuluyor, yilbasinda %18e cikacak diyenler var. Bu yuzden sabit maas pek hos degil.

Skilled worker visa ile geleceksin muhtemelen, burda da is degistirebilirsin ayni yerde kalmana gerek yok :) sirket degistirsen de ulkeye ilk giris tarihinden itibaren 5.yilda suresiz oturum alirsin, suresiz oturumdan 1 sene sonra da vatandaslik olur.
  • fakyoras  (23.08.22 00:16:14 ~ 00:20:10) 
sponsorluk diyorsun da orada çalışırken başka bir firmadan sponsorluk alma ihtimalin de var. ben onu düşünerek kabul ederdim.


  • another satisfied lover  (23.08.22 00:17:44) 
@logisticsmanager social housing nedir bilmiyorum. Oraya bir şeyler sipariş etmiştim zaten adresi öyle buldum. O ev Gbp 500 gibi bir şeydi. Şimdi Gbp 850 ye bir evde kalıyor hatta sahibi Kıbrıslı. Ben dediğim gibi bana söylenenleri söyledim. @fakyoras geldi üç aşağı beş yukarı çat çat benim söylediklerimi söyledi. Belki o oradadır bilemem ama para biriktirmek istedikten sonra o çile çekilir gibi. Ayrıca da 6. senenin sonunda vatandaşlık varmış (eğer doğruysa) güçlü bir pasaport da cabası.


  • guitarissimo  (23.08.22 00:32:48) 
2000gbp nin vergiden sonraki maas oldugunu umuyorum. UKde genellikle brut-yillik olarak soyleniyor maaslar...

Firsatiniz olduguna gore gidip deneyin derim. Tesbitlerinizin hepsi cok dogru. Amac TR den cikip hava degisimi ise denemekte yarar var. Londra disinda yasayip evden calisarak ulasim masraflarindan kismak vs gibi faktorlerle eliniz biraz rahatlar. Ama LON-IST ucak biletlerinin gecen 1-2 seneye gore asiri pahalandigi su siralar 5 sene maas artist almamak bir sure sonra sizi hayal kirikligina ugratabilir.

Bol sanslar
  • parcxerox  (23.08.22 01:43:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.