[]

Projeden ev almanın yasal teminatı

Su büyük projeler değil mahalle içi müteahhitten. Şimdi adam tüm parayı peşin istiyor o yüzden de çok ucuza veriyor.

Tabi en büyük risk inşaatı bitiremeyip kaçması, bu durumda bizim yasal dayanağımız ne olur ? Sonuçta arsada henüz payımız yok. Sözleşme vs yapılır ama bu sözleşmenin bu durumda geçerliliği olur mu ?


 
Tek güvencen eğer mal sahipleri müteahhitte satış izni verdilerse, tapuda sana kat irtifakı olarak daireyi satması olabilir. Eğer bitiremezse bile en azından bitmemiş gayrimenkulde söz sahibi olursun. Diğer türlü sözleşme ile yapacağın işler Türkiye'de boş. Adam iflas ettim dedi mi olay biter...


  • malheiros  (22.08.22 21:15:21) 
sözleşmenin hiçbir faydası yok.
zaten o müteahhitler sözleşmeyi kendi imzalayıp, para edecek arsa ev daire hepsini yakınlarının üstüne yapar.
dava açsanız avukatın parasını bile alamazsınız.
  • aslindasorunumpsikolojik  (22.08.22 21:34:34) 
Bu durumda sizi koruyan pek yasa kanun vs yok, yani var da adam kaçsa iflas etse bitse kimden neyi alacaksınız?

Karşılıklı güvenden başka çare yok, daha önce bitirdiği işleri öğrenin. Üşenmeyip bizzat o binalara gidip daire alan insanlara ve arsa sahiplerine sorun müteaahhit firmayı.

Şimdi paranın tamamını istemesi büyük risk, ama gerçekten güvenilir ve iş bitirici biri olup da imalat için ekonomik sıkıntı çekeceğini hissettiği için, ya da ileriye dönük çekler yazıp kendini riske atmamak için böyle bir yöntem seçmiş olabilir.

En azından kat irtifakları kurulmuşsa kat irtifak tapularını alıp parayı verin.

Yani temel üstü ruhsatı alınıp inşaat daha 1. veya 2. katta kalıp halindeyken bile kat irtifakları kurulup tapuları alınabilir.

Böylece en azından adam kaçar ya da iflas ederse tüm malikler birleşip binanızı bitirirsiniz en kötü.

Tabi ki baya bir problem, baya bir yıpratıcı süreç olur o da.
  • John Bloor  (23.08.22 11:19:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.