[]

Ankara'da Yaşanacak Yer

Özel sektör çalışanı bir beyaz yakalı olarak kısa bir süre sonra Ankara'da yaşamaya başlayacağım.

Benim şehir yaşamı anlayışım şehirden 10 km uzakta modern bir sitede yaşayıp şehre arabayla gidip gelmekten ibaret değil. Şehrin içinde, ilgi noktalarına ve kültür-sanat aktivitelerine yakın, eski bir binada da olsa nezih ve huzurlu bir yer arıyorum. Biraz yeşillik de olursa ne ala.

Benim için 2 seçenek ön plana çıkıyor. Sizce bu muhitler arasında temel farklar nelerdir? Önerileriniz olur mu? Veya 3. Bir seçenek var mı?

1-) Ayrancı-Aziziye-Kavaklıdere-Gop bölgesi
2-) Bahçelievler-Emek bölgesi

Not: Kiralık ev bakıyorum.

 
Detaylı cevabınız için çok teşekkürler


  • Normandy  (22.08.22 13:12:38) 
1. seçenek daha iyi


  • glamdr1ng  (22.08.22 13:31:50) 
1. Metro yok, yollar biraz yokuslu. Araba yoksa ulasim zor olabilir.
2. Metro var. Ozellikle bahcelievler kitlesi kucuk. Lise + universite 1-2.

  • hayley williams ile evlenecek genc  (22.08.22 13:53:39) 
Universitedeyken kavaklidere'de kennedy caddesinde oturuyordum. Hem tunali tunus gop esat ayranci vs dibinizde hem kizilay yakin. Bahceli'ye 2-3 kez gittim, benim gozume nargile kafe tipli yerler carpmisti. Bahceli deyince aklima onlar geliyor. Belki dogru bi intiba degildir ama bahceli algim pek hos degil yani. Ankara'ya donsem yine kavaklidere'de otururum, daha nezih daha eglenceli (kulturel etkinlikler bakimindan da) ve ayni zamanda sakin guzel bir semt.


  • portland maine  (22.08.22 15:58:38 ~ 16:13:31) 
benim de tercihim 1 olur. fiziksel engeliniz yoksa yokus falan bir onemi yok bence. park sorunu denmis ama bence arabaya da gerek isyeri cok sapa bir yerde degilse.


  • hot potato  (22.08.22 16:16:30) 
Aşağı ayrancı/güvenlik cad. üzerinde oturuyorum tam tarif ettiğin gibi civarı, oturduğumuz ev eski ancak sırf bu yüzden birçok eksiğini görmezden geliyorum.


  • mirty  (22.08.22 18:57:33) 
Bu noktada işyerinizin konumu önemli. İşe ne ile gidip gelmeyi planlıyorsunuz?

1 no lu seçenek biraz geniş kalıyor. Ayrancı'dan kastınız Aşağı Ayrancı mı? Yukarı Ayrancı biraz daha lüks kaçabilir mesela. Kavaklıdere iyidir hoştur beklentileri karşılayan semttir ama oturmak için nasıl bilemedim.

Ps: Ankara'da eski ev hakkaten çok eski olabiliyor. Bu eskilikten kaynaklı tamirat tadilat, yok gider borusu tıkandı, üst kattan su sızdı, parkeler döküldü vs sorunları can sıkabilir.
  • cekcekli  (23.08.22 01:41:54) 
ayranci ile gop'u bir dusunmeyin derim. aralarinda bayagi mesafe var hem fiziken hem de insan tipi olarak.

bahcelievler/emek bolgesi ankara'nin ulasim acisindan en guzel yeridir. cunku sehrin kuzey-guney trafigini saglayan konya yolu ve dogu-bati trafigini saglayan eskisehir yolunun kesisiminde yer alir. bu yonden cok degerli bence. metrosu falan her seyi var.

ayranci taraflarinin da ulasimi yine bir nebze iyidir ancak gop cok sapa kaliyor. insan kalitesi olarak iyi olsa da sahsen ankara'nin bircok yerine ulasim problemi ulan bir muhit. girisi cikisi dert. ben tercih etmezdim. ayranci taraflari gayet guzel.

benim siralamam

1- ayranci kavaklidere
2- bahceli emek
3- gop

seklinde olurdu.

bahceli biraz daha ogrenci semtidir cunku etrafta cok okul var. gop cok daha snobtur. daha bir zenginler bulunur. ayrancida her turden insan vardir, bu yuzden bir arti daha ayranciya.
  • antikadimag  (23.08.22 07:41:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.