[]

sadece doktorlara zam yapılması hukuken ve toplumsal olarak doğru mu?

bu gün ilk 30k ya giren doktor oluyor tamam güzel başarı doğru
avrupadaki doktorların yanında aldıkları para değildi hala değil o da doğru

ama bu durum sadece ülkedeki doktorlara has bir durum değil ki? mühendisler kamuda 2 milyon kişi arasından ilk 1000 e girmeden 91+ almadan atanamıyor. aldıkları para ortada

20 yıllık öğretmenler var komik paralar alıyorlar.

Bakanlıklarda çalışan uzman nitelikli kariyer memurları var. hem yds puanı hem alan puanı hem mülakatları geçmiş geleceğin bürokratları bunlar aldıkları paralar pratisyen hekimden az durumda şu anda

kamuda çalışan sadece belli bir kesime özel muamele yapılması doğru mu?

 
aglamayana meme vermezler
doktorlar agladi ve istediklerini aldi
bastaki yonetim senin actigin duyuru gibi ince dusunebilen insanlar degil
  • nibba  (21.08.22 23:22:22 ~ 23:22:35) 
Pandemi de etkili oldu bunda. Düşün ki bir insan kendi isteğiyle seçiyor bir mesleği sonra da diyor çok çalışıyorum. Hastanedeki diğer personel çalışmıyor sanki.

Yakında istanbul'da çalışacak öğretmen bulamayacaklar mesela ya da diğer kamu kadrolarına eleman bulamayacaklar. Ülkede iş yapan sadece doktor değil. Yeni kiralarda sadece doktorlar yaşayabiliyor.
  • OrangeYellow  (21.08.22 23:26:37 ~ 23:33:41) 
Yanlış. O yüzden devlet özel sektör ayağı olan sizin geleceğin bürokratı dediğiniz merkez kadrolardaki yetişmiş elemanlarını çatır çatır özel sektöre kaptırıyor ama toplumun geneli bunlardan haberdar olmadığı için ses getirmiyor. Bunların sancıları bugün doktor istifaları gibi toplumun tabanına yansımasa da çok uzak olmayan gelecekte tüm topluma yansıyacak.


  • mevsimler  (21.08.22 23:30:34 ~ 23:31:07) 
doktor acigi var ama muhendis acigi yok. en parlak/caliskan lise ogrencilerinin tip yazmasini istiyorsan kesenin agzini acmak zorundasin.

bir de muhendislik mezunlarinin kaymak tabakasi devlette degil direkt ozelde calisiyor zaten. kiyaslama hatali mantiken.
  • hot potato  (22.08.22 00:32:30 ~ 00:32:49) 
Kamunun herhangi bir biriminde, "mühendis arıyoruz bulamıyoruz" "avukat arıyoruz bulamıyoruz" "kamu yönetimi mezunu arıyoruz bulamıyoruz" denildiğini gördün mü? Yeterliliği sorgulanır ama ne kadar az maaş verilirse verilsin bu gruplardan çalışan bulunur.

Ayrıca bir doktorun tıp fakültesini kazanana kadar çalıştığını saymıyorum, fakülteden mezun olana kadar ne kadar çalıştığını gördün mü? Gerçekten normal bir seviyede çalışmıyorlar. Verilen emek ve alınan risk inanılmaz. Her an her saniye insanların hayatıyla ilgili kritik kararlar vermek durumunda kalabiliyorlar. Doktor değilim ama yakından gözlemledim, yapılacak iş değil. Tercih edilmesi için kesenin ağzını açmak lazım.

Şu an maaşlar halen çok düşük. 30 40 yıl önce yeni başlayan bir doktor bir öğretmenin 7 8 katı maaş alıyormuș. 10 yıl öncesinde de 3 katı vardır sanırım.
  • signore  (22.08.22 08:48:53) 
adamlar çatır çatır grev yaptı. var mı yapan başka iş kolu yok.


  • mikahakkinen  (22.08.22 09:23:07) 
Doktorlar zannettiğin kadar maaş almıyorlar. Ayrıca doktorun yaptığı işi s..ler yapmam. Verilen emeğin karşılığı çok çok az.
8 senelik doktor olan abimden daha fazla kazanıyorum, 3 yıllık yazılımcı olarak. Ki ben evde remote çalışıp kıçımı yayarken abim 36 saatlik nöbetlerde yemek yiyecek vakit bulamıyor. Mühendisle kıyaslanır mı hiç.

  • Gradient_tabanlı_mor  (22.08.22 11:50:11) 
bence doğru. doktorluk önemli ve ihtiyaç duyulan bir meslek. imkanlar iyi olmalı ki doktor karşılaşacağı zorluklarda mesleğini bırakmayı veya ülkeyi terk etmeyi düşünmesin veya bunun ikileminde kalmasın. zaten ülke kötü bir halde, doktorlara karşı bir öfke ve şiddet dalgası var. şimdi bu adama vasattın altında bir maaş verirsen bu adam çeker gider yerine adam koyman çok zor.

bu konu çoğu meslek için geçerli ancak doktorlar biraz daha öncelikli
  • paintov  (22.08.22 11:59:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.