[]

Ev Sahibi Kendisi Oturacakmış, Ne Kadar Süre Hakkı Var?

Merhaba,

Ev sahibim kendisi oturacağım diyerek telefon etti. Hukuki olarak ne kadar süre içerisinde çıkmamız gerekiyor?

Sözleşme 2 ay önce %25 oranında kira artırımı ile birlikte yatırılarak, yenilenmiştir. 3 yıl 2 aydır aynı evde kalıyorum. Kira aidat vs. süresi hiç bir zaman geçikmedi.


Yani sadece bu talebe istinaden hukuki olarak ne kadar sürede çıkmam gerekiyor? Özellikle şöyle hukuki maddelerle cevap verebilecek varsa çook şukela olur...

 
mahkeme kararı olmadan sizi çıkartma gibi bir hakkı yok


  • nrmnm  (21.08.22 22:33:09) 
Bugün yine benzer soruda yazmıştım.

Sözleşme bitiş tarihinizden 1 ay geçmediyse tahliye davası açamaz. Dava açmadan çıkmayın kesinlikle noterden çekilen ihtarname falan hikaye masraflar da size ait değil. Avukata danışın.

Huzurunuz kaçmasın
  • Mcfly  (21.08.22 22:58:53) 
"noterden çekilen ihtarname falan hikaye" +1

sadece dava yolu ile tahliye isteyebilir. yazılı, sözlü, noter onaylı bildirim vs. bunlar işe yaramaz.
  • himmet dayi  (22.08.22 10:43:29) 
kendisi oturmak istiyorsa ihtiyacı binaen tahliye davası açması lazım. bunu da sözleşmenin bitimine en az üç ay kala göndereceği ihtarname ve sözleşme bitişinden itibaren bir ay süre içerisinde açacağı tahliye davasıyla yapabilir. mahkeme en az on iki ay sürer. şu andan itibaren en az iki sene oturabilirsiniz. dava sonuçlanmadan çıkmayın.


  • haistre  (22.08.22 10:49:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.