[]

çocuk parkında dron uçurmak

yasak mıdır? belediyenin basket sahasında.

kimse yokken gidiyorum öğle güneşinde falan.

el becerim artsın diye alçak mesafeden basketbol çizgilerini takip ediyorum sadece.

çevrede evler var. villa da var 20 katlı apartman da.

 
yasak olmasada biri ile takisman cok olasi.

avrupada sehir icinde kamerali drone ucurmak yasak mesela.
  • bora benim lan aslında  (21.08.22 14:17:53) 
sorun olacağını sanmıyorum. ancak legal bir soru olduğu için de cevaplayamıyorum. belediyeyi arayıp rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

ancak ben yakındaki villalarda oturuyor olsam, o drone'un pervane sesini duyar duymaz telefonumla kaydedip polisi çağrır ve önce drone ve sonra görüntülere el koydurup inceleme talep ederdim.

umarım benim gibi uyuz birine denk gelmezsiniz :)
  • parcaliham  (21.08.22 15:42:48) 
eğer olay sd karttaki görüntülerse zaten hiç sorun yok kayıt yok çünkü

en yakın bina ile arasında 20metre var zaten sahanın
  • duyurukullanıcısı  (21.08.22 16:16:35) 
Herhangi bir yerde drone uçurmak yasak aslında. Uçuştan önce sivil havacılık kurumuna başvurup izin belgesi almak gerekiyor. Sanırım 500 gr.dan ağır dronelar içindi bu kural tabi yanlış hatırlamıyorsam. Bu bilgiyi neden veriyorum, bir şikayet vs olursa direk suçlu durumuna düşersin. Ayrıca yakınlarda askeri tesis, karakol vs. varsa zaten aman diyeyim hiç girme o işe.


  • temasettin  (21.08.22 17:59:23) 
Ağırlık vs her şeyden bağımsız olarak drone uçurmak yasak, öncesinde izin almak gerekiyor. Sivil havacılığın web sitesinde yeşil olarak işaretlenmiş alanlar izin alınmaksızın uçuş yapılabilen bölgeleri gösteriyor ama yok denecek kadar azlar. Özetle hemen her yer yasak, yakalanırsanız ağır cezası var, hiç bulaşmayın.

Ağırlık kısmı sadece drone’un kayıt zorunluluğunu ortadan kaldırabiliyor, pratikte hiçbir faydası yok.
  • orient blue  (21.08.22 18:28:43) 
i.hizliresim.com

bu neymiş cidden ya
ohaa
  • duyurukullanıcısı  (21.08.22 21:01:46) 
Evet yasak


  • beemaker  (16.09.22 19:37:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.