[]

kiracılar ve ev sahipleri

duyuru ahalisi ,hukukcular özellikle, %300 zamdan bahseden bir ev sahibine, kira sözleşmesinde üfeye göre artış yapılacak denmişken , (hatırladıgım kadarıyla ayrı bi taahhut imzalamadım elimde kopya yok) ben şu kadar veriyorum daha fazlasını veremem gibi bir ultimatom mu vermem lazım, huzurumu kaçıracak işlere girişesim yok , %25 benim de içime sinmiyor zaten max %100 yaparım işime de gelmiyo ya neyse . ille diretirse %300de o zam diye ben yasal hakkımı kullanıp vericem kirayı, bu sırada uygun ev arıycam (ki bulunabilecek gibi değil) diyerek posta mı koymak gerek.bana yasal haklarımla gelin lütfen. mahkemelerde çürümeyecek şekilde tabi.




 
bence mantıklı düşünmek lazım. rayiç bedel 3 katına çıkmış. diyelim piyasa 3000 sen 1000 lira ödedin. e ev sahibi uzun vadede çıkartmak istemeyecek mi? dava açsın, 2 yıl sürsün. e 2 yıl sonra çıkartacak. birçok ev sahibi bu yıl yasal olarak düşük kirayı kabul edince çıkartmak için uğraşmayı bırakmaz. sonunda yine başa dönülecek. onun yerine orta yolu bulup uzlaşmak her iki taraf için de daha az maliyetli.


  • nick bulamadim  (21.08.22 12:50:01) 
Uzun vadede çıkarmak istesin, ne olacak? Yasal zammı yapıştırın geçin. Yıllar sonraya kim öle kim kala? İnsanların haklarını bu kadar kolay yedirebiliyor olmasına şaşırıyorum.

Edit: %300 diyen birinin hakkı 25’tir bu arada. Çakala bak.
  • ruhen hastayim ben  (21.08.22 12:57:08 ~ 12:57:49) 
ruhen hastayim ben +1
orta yola gerek yok. isleri cirkinlestirirse polisi ararsiniz olur biter. her seyi gelecek korkusuyla kabullenmemeyi ogrenmemiz lazim.

ev sahibiniz belki de bi yerde isveren statusunde. oyleyse, hic sanmiyorum ki calisanlarinin hakkini verirken de orta yol arasin. enf. orani bu, ben ne yapabilirim ki diyodur.

boylelerine iste yasa bu, buyur yuzde 25in diyeceksin.
olacagini varir sizin is. yuzde 300 de ne demekmis. yuzde 300 gibi fahis zam isteyen kisi yasli da degildir. yaslilarin kafasi oylr calismiyor. vermeyin de bi zahmet gitsin kendine bir is bulsun calissin emek vererek para kazanmak nedir ogrensin isyeri sahibi degilse de.
mahkemede de bi sey cikmaz. yasa var sonucta. 2 yil sonrasi de belirsiz ulkede. simdiden dusunmenin mantigi yok.
  • Kittie  (21.08.22 13:16:14) 
Şu an ödediğin kira çok düşükse ben oturacağım diyerek seni çıkarıp kendisi oturur ve ceza neyse öder. Ama buna değmeyecek bir rakamsa uğraşmaz. Yeni kiracıdan aldığı kira ile 3 ayda parayı çıkarır. Bu devirde 2000 lira ödeyip de halen %25 demek de ayıp. O yüzden kiranın piyasaya göre durumu önemli.

Ben benzer durumda kiracıyı çıkardım. Kirası çok düşük kalmıştı ve evden uzun süre çıkmaya niyeti yoktu. Hadi şimdi %25, e sonra ne olacak. 500 lira artışlarla ev bir süre sonra elinden gitmiş oluyor zaten.
  • OrangeYellow  (21.08.22 13:40:08 ~ 13:43:19) 
Ben hem ev sahibi hem de kiracıyım.

Oyun oynanırken kurallar değişmez oyuna baslarken ne anlaşıldıysa o. Yani kanun ve sözleşme dışına kesinlikle çıkmam.

Ev sahibinin tavrını ve durumunu iyi inceleyin. Bazı ev sahipleri var boşa sıkıyor yok ben gelicem oturucam vs ama ben biliyorum ki mümkün değil. Resti çekin diğer türlü kendiniz durumu tartın
  • Mcfly  (21.08.22 13:41:18) 
ekşi'yi okuyup gaza gelmeyin. şu soruları sor kendine. en azından evde 3 yıl daha oturmak istersin. ev sahibi, %25 zam yaptıktan sonra "peki tamam o zaman önümüzdeki 3 yıl boyunca bu düşük kiraya razı olayım" diyecek mi sence? yoksa bu 2-3 yıl boyunca çıkartmaya mı çalışacak? 2-3 yıl içinde de yasal olarak çok fazla imkanı var. %25 zammı yaparsın ben oturacam der, dava 2 yıl sürse sonuçta yine çıkarmış olmayacak mı? evi ailesinden birine satar, oturacak yeri yok der 2 yıl sonra çıkartır. çıkartıp kendi oturmazsa da dava açarsın belki bu sefer sen 2 yıl uğraşırsın ve bir miktar tazminat alırsın. e ev sahibi de yeni kiranın getirisyle tazminatı 3-4 ayda çıkartır zaten. yani yasal yollardan da çıkartabilmesinin yolları var. bu durumda %25'te diretmek karlı diyorsan %25 yapabilirsiniz.

orangeyellow +1
  • nick bulamadim  (21.08.22 14:31:49 ~ 14:32:06) 
öncelikle: www.eksiduyuru.com

tüfe'ye göre %49'dan fazla yapılamaz zaten (eski kural buydu), şimdi %25. Fakat yüksek zam yapılsa yine evi satmayacağı meçhul. %300 isteyen %50'den de memnun olmaz. Yani orta yolu bulup yine çıkarılabilme tehlikesi olacağından, madem %25 yükseğini yatırıp normalde %50-100 olsa vereceğin parayı fonda altında dövizde tutup biriktirsen ileride yeni eve çıktığında daha rahat edersin.

Tabii birkaç yıllık kiracıysan çok düşük kaldıysa bilemiyorum.
  • nhk ni youkosu  (21.08.22 15:57:22 ~ 15:59:20) 
herkes 2 yıl sonra çıkaratacak demiş, ben 2- 2,5 yıla çıkmayı göze alabilirim, farklı bir şehre gitme ihtimalim var .
ev sahibibm bildiğim kadarı ile hollandada gelip ben oturcam diyemez de hadi dedi, bu süreç 2 sene mi sürüyor kesin :) ben gidip avukat tutmak durumunda kalıcak mıyım ? anlaşma olmaz ise eylül 1 de kirayı öderken %25 yapma zorunlulu varken kendime göre zammımı yapıp hiç polemiğe girmiyim 2 yıl çıkartamazsa

  • sorryru  (21.08.22 16:24:42) 
Sizin durumunuzda o zaman %25 yapın geçin.

Sizi çıkarması için ev sahibinin sözleşme bitim tarihinden 1ay içerisinde tahliye davası açması gerekir ben ya da alt üst soyumdan bir oturacak diye ve bunu kanıtlaması lazım yani o şehirde başka mülkü olmayacak, emekli değilse is yeri o şehirde olacak, alt/üst soy için de aynısı geçerli.

Davanın açılması yürürlüğe konulması karara bağlanması zaten minimum 1 yıl. Karar verildikten sonra size 6 ay süre veriyor zaten hakim. Siz bence sözleşme sonundan 1 ayi geçirmeye bakın oyalayin ev sahibini. Oldu mu size kafadan 2 yil 6 ay. Ev sahipleri çakalsa siz de çakallık yapın.

Bu tavsiyeler tamamen tecrübelere etraftan duyduklarıma dayanır en iyisi siz bi avukata 300-400 lira verip danışın
  • Mcfly  (21.08.22 18:21:35) 
sozleşme 1 eylülde bitiyor , ekime kadar dava açabilir mi yani ben ağustosta dava acsa acabilir gibi düşünmüştüm,
ben tefe tüfeye göre zam diyip gerisine bakmıycam sanırım vicdani olarak da daha rahat olurum. davalık olcak olursam da keşke 25 yapıp geçseydim derim .

  • sorryru  (21.08.22 23:31:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.