[]

Yatırımlık Daire Seçimi: A mı B mi?

Kiraya vermelik yatırım için almak istiyoruz. Ama ileride satarken de kazanmak istiyoruz. İki daire de aynı yaşlarda. İkisi de 2+1.

A- Emek Mah. Ümraniye'de: Aleni olarak diğerine göre daha kötü bir mahalle. Oto sanayiye yakın. 250K daha ucuz. Kira getirisi en az 3K daha azdır. Ama giriş katında.

B- İçerenköy Ataşehir'de: Temiz bir mahalle. Kira getirisi iyidir. Daha pahalı. İçi yenilenmiş. Fakat -1nci katta. (Bahçe katı dedikleri) Dolayısıyla pencereleri bel hizaasından hafifçe yukarıda, kaldırımı görüyor. Hafifçe bir rutubet kokusu var. Daha ufak ve amerikan mutfaklı.

Hangisi daha akıllıca bir yatırım olur?

 
İkisi de değil. İkisini de satarken çok zorlanırsınız.


  • Mcfly  (21.08.22 11:23:38) 
İkisini de almazdım


  • oldz  (21.08.22 11:27:05) 
duyuru sahibi bu iki seçenekten hangisi demiş hemen ikisini de almazcımlar gelmiş. siz villa alın kardeşlerim :)

daire fiyatı diğerinden 250 bin düşük olup da kira fiyatı da 3 bin düşük olması 1. seçeneği mantıksız hale getiriyor. 250 bin fazla verip 3 bin daha fazla kira alacaksanız tabi ki 2. seçenek daha mantıklı. yatırımlık alıyorsanız evin hangi katta olduğu muhiti falan pek önem taşımıyor. siz oturmayacaksınız çünkü. getiri olarak bakın sadece. ama ev masraf çıkaracaksa ilerde onu da göz önüne almalısınız.
  • mr.goodcat  (21.08.22 12:00:11) 
bizim daha pahali mahalledeki evin getiri daha yuksek oldu digerlerine gore. -1 katta. kot farki var pencereler amerikan bahceye bakiyor ama yol hizasinin altinda yani. yatirim icin memnun oldugum bu oldu. tek kotusu oturmak istesem oturamam(ki dusunuyordum bi ara)

evin guzelliginden ziyade arsa degeri de artisi. atasehir+1
  • ala09  (21.08.22 13:09:37) 
İçerenköy’de -1de bulduğun ev büyük ihtimalle fındıklıda orası harita üzerinde İçerenköy diye geçse de kimse İçerenköy demez haberin olsun. Asil İçerenköy temiz bir semt evet ama oralar değil


  • Mcfly  (21.08.22 13:21:24) 
A daha iyi gozukuyor ama baska bi alternatif bakin derim


  • nuisance  (21.08.22 15:45:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.