[]

pilates sorusu

reformer pilates mi mat mi?
ne gibi faydalar gordunuz? (hangisini yaptiginizi belirterek yazar misiniz)

hoca reformer daha kolay, alet destekliyor diyor.
vardir bi bildigi de bana zor geliyor.
hic spor yapmayan biriyim.
kilo problemim yok ama esnekligim de yok oyle.
ve ne kadar surede alistiniz bu rutine?

bi de araya sikistirayim zumba hakkinda ne dusunuyorsunuz?
pakete zumba da dahil de arada ona da gitsem mi?

 
para sorun degilse iyi bir hocayla reformer yap gec. spor yapma yatkinligi olmayan biri icin mantikli.

zumba hic yapmadim da kaybedecek bir seyin yok neticede git tabi.
  • hot potato  (20.08.22 23:22:25 ~ 23:23:09) 
Mat eskiden yapmistim, kilo sorunum yoktu, pek esnek oldum da sayılmaz belki her gün yapmak lazimdi. Reformera yen8 basladim. Bireysel hoca ile çok zevkli, sana özel hareketlere yoğunlaşıyor, 1 saat su gibi geçiyor. Bütçe sorun değilse bireysel ders. Aksi durumda 3 kişilik grup da zevkli. 4, 5 ay sürdürmeyi düşünüyorum.


  • deepness  (21.08.22 00:12:02) 
Zımba denemedim ama stepping müthiş enerjik, çok zevkli


  • deepness  (21.08.22 00:14:04) 
zumba güzel müzikler ve koreografiler seçen gaza getirici bir hocayla yapılıyorsa çok eğlenceli. ilk gittiğinizde eşlik etmek zor oluyor gruba ama zamanla adapte oluyorsunuz. en eğlenceli kardiyo yöntemlerinden biri.


  • red g  (21.08.22 07:20:21) 
İkisini de yaptım. Matlı pilateste iş size düşüyor. Yanlış yaptığınızda hocanın fark edip düzeltmesi zor. Özellikle yorulduğunuzda hata yapma riskiniz artar. Reformerda hoca başınızda olduğu için sizi uyarabiliyor. Kişiye özelden ziyade genel setler var,onları uyguluyorlar. Zumba hakkında genel olarak düşünmüyorum:D Arkadaşlar biraraya gelip dans ediyor gibi geliyor. Eğlencelidir de ne kadar faydalıdır,onu kestiremiyorum. Herhangi birinden başlayın,haftada en az iki kez yapın,3 ay sonra duruma göre değerlendirirsiniz.


  • asteriks  (21.08.22 09:39:38) 
Reformer, 3 mat dersi gucundedir der hocalar. Makinanin direnci oldugu icin daha cok calisir kaslar. Daha kisa surede sonuc alirsiniz

Ben reformer yapiyorum su aralar mesela.
  • mor oje  (21.08.22 11:13:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.