[]

Kablosuz Sinyallerin Kafayı Yemesi, Ne Oluyor Olabilir?

Selamlar,

Son bir kaç gündür yaşadığım saçma bir olay var, anlamlandıramıyorum bari bir de size sorayım dedim.

Evde çalışma masam camın hemen yanında, kısa kenarı cama paralel, uzun kenarı duvara paralel. Aynı zamanda bir yığın kablosuz cihaz kullanıyorum (fare, klavye, kulaklık vs.).

Son 10 güne kadar bir sıkıntı olmadan kullanıyordum. 10 gün önce iş bilgisayarıma takılı fare (bilgisayarı koyduğum yer cama yakın kısa kenar değil, odanın içine yakın kısa kenarda) sapıttı. Zaten uzun süredir kullandığımdan tek ayağı çukurda diye pek umursamadım. Fare ekranda atlayarak hareket ediyordu, lag vardı. Fare kendi kablosuz usb'si üzerinden bilgisayarla konuşuyor bu arada.

Neyse geçen gün kendi bilgisayarıma geçtim (yine aynı yere koydum), fare bluetooth üzerinden bağlanıyor. Onda da aynı sıkıntı var. Dedim bunun pili bitiyor herhalde. Pil falan değiştirdim çare etmedi. Yine lag'lanıyor fare. Sonra masada defter vs. açıktı, klavyeyi cam tarafına çektim. Bu sefer klavye atlayarak yazmaya başladı. Bi aydınlanma geldi, cama yaklaştıkça cihazların bağlantı sıkıntısı oluyor. Klavye de bluetooth bu arada. Hani pc ile araları çok açık değil. Zaten 2 farklı pc'de 2 farklı bağlantı yöntemli fare ile aynı sorunu yaşadım. PC'lerin bağlantılarında sorun yok. Masanın odaya daha yakın olan kenarında kullandığımda tüm cihazlar takır takır çalışıyor.

Bugün en son bluetooth kulaklık bağlamaya çalıştığımda aynı olayı yaşadım. Az cama yaklaşınca kopuyor, az odaya yaklaşınca çalışıyor.

Şimdi sorum şu: sizce ne oluyor? Evin yakınına bir cihaz kuruldu ve o böyle bir sorun yapıyor diye düşünmeye başladım. Ama kablosuz sinyalleri bozan ne olabilir? Şimdi size yazarken aklıma geldi, test ettim. Telefonu wifi ile bağlıyken speedtest'e soktum. Bu iki noktada aman aman bir fark olmadı. Mobil veri ile yaptığımda oda tarafında 58mbps alırken, cama yaklaştığımda 45mbps'lere düştü. Bir kaç kez test ettim.

Evet buyurun serbest atışa.

 
Valla her şey aynı durumda ise aklıma çevrede başka bir cihazın devreye girmiş olması dışında bir şey gelmiyor.


  • orient blue  (20.08.22 11:54:52) 
Benim pcye bluetooth kulaklık bağlayınca wifi bozuluyor. Hem de ilk bağladığımda yaşadım.

+1 orient blue veya çevrede bluetooth kullanımında artış olmuştur.
  • sevilen progressive türkücü  (20.08.22 12:33:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.