[]

Motosiklet tavsiyesi

Cok uzun zamandir harley iron hayalim var
Calis kazan bi halta yaramiyor artik icimde kalsin istemiyorum

Iron giris icin guclu bir model. Kuzenim ilk bu modelle baslamis bana da tavsiye etmis olsa da yemiyor

Giris icin vitesli hangi modeli arastirmaliyim? Cross ya da racing modeller hosuma gitmiyor

KTM cok tatli ama sanki bi tik ufak. Bok 183 kilo 97. Benle beraber tabii esim de binecek
Bu yukun altinda yorulmayacak ‘guvenli’ bi model ariyorum maksat manuel kullanima alismak

Surat vs isim yok, arabada kontakt cevirdigimde icimden “olumle saka olmaz” diyen biriyim
Tavsiyelerinizi bekler gozlerinizden operim

 
Dhsgd abi bok degil o boy. Telefondan editlenmiyi da meret sorry :’)


  • KidLazer  (20.08.22 01:13:07) 
Abi bu iş gönül işi :) iron seviyorsanız, hastası iseniz alın geçin derim, istediklerinizi karşılayacaktır (hiç harley sürmedim ama teknik özelliklerine bakarak yazıyorum).

Fakat duyguyla değil mantıkla bakacak olursak; harley pahalı, aksesuarı/servisi pahalı. iron özelinde bakarsak; ağır, güçsüz, yorumlara bakılırsa kötü frenlere, katır kutur bir motora ve vitese, kötü yönlendirmeye sahip. Yorumlar dışında bakarsak hava soğutmalı 800 küsur cc motor trafikte cehenneme dönecektir, tasarımına bakınca bacağı da yakacağını düşünüyorum. Siz de ağırmışsınız, eş de binince 50 HP motor tabii ki ‘gidecektir’ ama tatminkar olmayacaktır bana kalırsa.

Özetle ben olsam almazdım ama dediğim gibi çok beğeniyorsanız sizin için doğru motor budur. Alternatif olarak Japonların cruiser’larına ya da daha sportif olan cafe racer (naked) modellere bakabilirsiniz. Örneğin Yamaha xsr 700 başlangıç için fazla güçlü olsa da (iron’dan da fazlasıyla güçlü) eminim ki iron’a göre daha rahat kontrol edilebilen daha medeni bir makinedir.
  • orient blue  (20.08.22 12:11:34) 
Yorum icin tesekkurler:)
Ezelden beri amerikan araclarina buyuk ilgim var. Arabada mustang challenger charger beni hipnotize ediyor. Bunlara erismek artik hayal mevcut kosullarda. Motosiklette de harley tutkum bundan geliyor aslinda. Mustangten guclu arac yok mu? Elbette var ama arabanin amiyane tabirle takozlugu, motorun gucunu konforu gectim kemik iligine kadar hissettirmesi beni cezbediyor. Harleyde de motorun o agir aksak calismasi vs tam bir hastalik oldu bende. Ama dediklerinde haklisin tabii:)

Naked modellerde ducati cok hosuma gidiyor ama yine endisem guvenlik. Biraz saglamci ve temkinli bir modelim. Konuya guclu bir modelle girince sakatlik cikar mi diye endiseleniyorum malum hic surus tecrubem yok. O yuzden ktm duke serilerine baktim ama yamahayi da inceleyecegim
  • KidLazer  (20.08.22 15:14:52) 
Yeni başlayan için tarz seçimi mantıksız değil. Daha hafif, daha küçük ama hızlanması ve akselerasyonu (doğru mu yazdım acaba) yüksek naked ve racer modeller acemiler için çok riskli.

Fakat iron doğru bir tercih mi? Bana göre değil, baktım da şimdi ortalama 10-12 yaşında motorlar 250.000 TL

Çok eski bir teknolojisi var, üzerinde elektronik ve teknolojik hiç bir şey yok. ABS bile yok yanlış görmüyorsam.

Benim için bir motorda ne kadar az yeni teknoloji ve ne kadar az elektronik olursa o kadar iyi aslında, arıza ihtimali düşüyor çünkü. Ne kadar basit o kadar dayanıklı mantığı.

Ama bu kadar eski ve basit teknolojiye bu paraları vermek içimi acıtır, malum ülkemiz gerçekleri.

Gerçi Japonlara baktım da, onların da fiyatları mantıklı değil. Bu chopper piyasası neden böyle ya?
  • John Bloor  (22.08.22 12:09:00) 
Ducati naked modellerinin ayri bir cazibesi var ama motor adi gibi canavar. Yani riskli goruyorum biraz da tirsiyorum acikcasi.

Tam bir american dream benim icin. Arkadasim 2018de almanyada 2 yasinda mustang almisti ilk ben surmustum. Araba yilina gore caginin gerisinde ama beni asil cezbeden de bu. Mesela peugeotnun yeni arabalari cok guzel duruyor ancak 10 milyonum da olsa ona para vermem. Ne kadar cok elektronik o kadar sorun. Full mekanik olsun calistigini iliklerime kadar hissedeyim bana fazlasiyla yeter. Acikcasi parasinda degilim evet 250k az degil ama bu piyasada kafa atsa yaslansa bile daha ucuza satmam:) ozetle motoru degil onun yasattigi ruhu satin almak istiyorum, anlayamazsiniz… :pp
  • KidLazer  (22.08.22 22:51:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.