[]

Hayat pahalılığı ve ekonomik krizin sonu nereye gidecek

herkes 2023 seçimini bekliyor ama eğer bu saltanat sürerse sonumuz bir Pakistan Bir Venezüella krizi veya Bangledaş gibi olur mu dersiniz? ya da sri lanka da gibi saraya karşı ayaklanma olur mu?

umudum yok benim.


 
Sanmam. Keşke öyle dediğin gibi toptan bir ayaklanma olsa ama zor.
Çoğu kişinin dümen suyu kıyak, parası var.
Benzin 30 TL oldu, ne oldu herkes yine Paşa paşa bindi arabasına.
Tatil yerleri gırtlak dolu.
En noktan maça bile millet çıktığı an bileti tüketiyorlar hemde en pahalı kısımdan. Tek maça 2000 3000 TL veriyorlar.
Ha diyeceksiniz ki toplam nüfusa vurunca bunlar azınlıkta.
Orası doğru ama zaten her zaman fakir bir kesim vardı halen var, onlarda ayaklanmaz. Onlar şükürcü, biatçı.
Zenginin parasına dokunursan ayaklanır ancak.
  • les yeux blanches  (18.08.22 15:18:44) 
Bunlar iyi günlerimiz.
Seçime kadar iyi günlerimiz devam edecek.
Seçimden sonra kim gelirse gelsin, kış o zaman başlayacak.
  • Mirket  (18.08.22 15:38:47) 
muhalefet seçimi kazanırsa büyük bir yük alacak. bu durumu aşmaları hemen olmaz zaman alır. bence bir erken seçime gidilir. zor bir tablo var. bu arkadaşlar devleti boşaltıp gitme peşinde bence. sri lanka bangladeş olmayız biz.


  • mikahakkinen  (18.08.22 15:54:17 ~ 16:27:13) 
seçim sonrası sıkı düzenlemeler olacak doğru ama "piyasaya uygun" şeyler yapılacağını gören yatırımcılar Türkiye'ye tekrar güvenmeye başlayabilir, borsaya vs. para girebilir. Hani olumsuz şeylerin yanında olumlular da olacak bence. Halk olarak öyle hemen ferahlamayız ama.

Bu saltanat sürerse zaten gg.

Dünyada da çeşitli krizler var ama illa ki 5-10 yıla düze çıkılır. Belki çok kötü şeyler yaşarız (1929 krizleri gibi ama daha global) ama onun bile düze çıkışı oluyor. Türkiye'de korkutan şey kimsenin yaşananlardan ders almaması ve 10 yılda bir kriz, 20 yılda bir darbe tehditleri olması. Ben bunların değişeceğini düşünmüyorum.
  • nhk ni youkosu  (18.08.22 17:39:09) 
Ayaklanma olmaması için asgari ücrete devasa zamlar yapılıyor. Bir sonraki artışa kadar idare ediyor. Bu yüzden orta sınıf bitti.

Saltanan sürerse venezüela'dan daha kötü bile olabilir. Seçimden sonra gelenler enkaz devralacak bu da bir gerçek. Kademeli olarak 5 senede toparlanam olur.
  • OrangeYellow  (18.08.22 17:49:46) 
Sıkı bir para politikasının yapılması gerekir ama ana muhalefetin vaatlerine bakıyorsun; herkes sıfır arabaya binecek, muhtara muhtar yardımcısı atanacak, vb. Şimdiye kadar hep CHP’ye oy verdik ama artık kemik kitlesini bu kadar önemsememesi ben dahil çevremdeki birçok kişinin canına tak ettirdi. Akp karşında terlik de olsa oy vereceğim demeyen CHP seçmeni de çok. Beni dikkate almayan bir partiye verecek oyum kalmadı. Akp artığı bir partiye de oy vermeyi düşünmüyorum.

Hangi parti gelirse gelsin insanlar değişmediği sürece hiçbir şey daha iyiye gitmeyecek maalesef. Şu anda bile eğitim bitik, sağlık sistemi alarm veriyor, hak hukuk adalet zaten yok, ekonomi rezalet, diğer yandan zaten bir de dünya genelinde enflasyon ve enerji krizi kapıda. Demografik yapının altına döşenen dinamit de henüz patlamadı. Kim seçilirse seçilsin kötü tercihlerin ve coğrafyanın bedelini ödeyecek gibiyiz.

Dünyadaki para bolluğunda istikrarlı olarak yanlış hamleler yaparak maalesef yakın dönemdeki son şansımızı da kaybettik.
  • marla is in my head  (19.08.22 21:41:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.