[]

nasil yapildigi bilinirse kisiye kolaylik saglayacak isler

araba lastigi degistirebilmek, avize takabilmek vs. gibi büyük bir uzmanlik gerektirmeyen ama cok cok da basit olmayan, herkesin istese bilebilecegi ama herkesin bilmedigi; bilindigi takdirde ise zamandan ve paradan tasarruf ettirecek neler var akliniza gelen?




 
Bisikletin fren ve vites ayarlarını yapmak


  • freebird5406_2  (18.08.22 11:37:12) 
evdeki her türlü küçük tamirat işleri. çoğu şey için aslında ustaya ihtiyaç yoktur ama bazıları ampul bile değiştiremez.

mobilya montajı yapabilmek. musluk değiştirebilmek. kırılan/bozulan bi şeyin yenisini takabilmek/değiştirebilmek vs.

priz/anahtar değiştirebilmek. tvye uydu kurulumu yapabilmek vs.
  • jelly bear  (18.08.22 11:44:20) 
Vida ve bir kaç çeşit yapıştırıcı kullanarak, evde de tornavida seti, çekiç alyan anahtar gibi temel malzemelerle bir çok şeyi yapabiliyorsunuz.

Mesele önce yavaş yavaş anlayarak arızalara yaklaşmak ve ilgilenmek. Meraklı olmak ve bu işlerden keyif almak.

Evde yapılamayacak aslında çok az şey var. Çoğu ustanın bu işler için özel aleti vs. olduğu için daha kolay yapıyorlar. Yoksa kendiniz yapınca daha sağlam ve düzgün oluyor çoğunlukla.
  • burfak  (18.08.22 12:36:54) 
Duvar dışında kalan her tür su tesisatı onarımları çok kolaydır. Ama uygun el aleti gerektirir. Küçük ya da büyük ya da milyoncularda satılan ucuz el aletleriyle çağırdığınız ustayı bile zorlayacak hasarlar verebilirsiniz. Ayrıca duvar içi tesisat eski ise çatlatma veya diş sıyırma ihtimali büyüktür.

Ev içi sigorta kutusuna kadar her tür elektrik tesisat işi çok kolaydır. Biraz bilgi, biraz el yatkınlığı gerektirir.

Mobilya söküp takmak çok kolaydır, el yatkınlığı gerektirir.

Boya badana işleri çok kolaydır. Bir kez seyretmek yeterlidir. Tüm espirisi boyayı kararında inceltmektir.

Çamaşır makine arızasının bazı onarımları kolaydır.

Laminant parke döşemek, testeresi olduğu taktirde çok kolaydır.
  • Mirket  (18.08.22 12:55:43) 
peteklerin içini yıkamak (kurum/kireç doluyor içi zamanla)
keşke peteği söküp takmaya cesaret edebilsem
temizlik için cihazsız evde yapılabilecek kesin bir yöntemi olsa
  • comp  (18.08.22 13:09:16) 
Bütün bu tadilat becerilerine ek olarak: Dikiş. En azından düğme dikecek, sökük tamir edecek kadar elde dikiş yapabilmek ve evde dikiş makinesi varsa temel seviyede kullanabilmek.


  • kobuzchu kiz  (18.08.22 13:11:08) 
Kendi saçını kesebilmek büyük kolaylık ve aylık olarak ödenmeyecek bir hizmet bedeli olduğu için iyi tasarruf sağlar.


  • onepointzero  (18.08.22 16:45:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.