[]

Muadil ilaçlar gerçekten birebir mi?

sb...




 
öyle olmasa veremezler zaten.

kafalarına göre vermiyorlar.
  • jelly bear  (17.08.22 12:19:03) 
formülasyon aynı, üretim prosesi aynı sadece hammadde tedarikçileri değişik. çok spesifik bir hammadde ise o bile aynı olabilir. zaten sağlık bakanlığına firma aynı olduğunu kanıtlamak zorunda yoksa ruhsat alamaz. yani orjinali daha iyidir diye bişey yok araçlardaki orjinal - yan sanayi gibi düşünmeyin ilaç üreticilerinin her zaman söylediği söz vardır: "ilaçta kalite farkı olmaz"


  • delidir yakalayin  (17.08.22 15:39:45) 
ben bi ara göz kuruluğu için damla kullanıyordum. bana yazılan novaqua diye bi şey katkısız ve tek tek flakon şeklinde olan ilaç yerine yanlış hatırlamıyorsam minik şise şeklinde olanlardan vermişlerdi geri gidip değiştirdim. eczanedeki görevli aynı olmasa zaten sistem vermez dedi ama içerikler aynı değildi. o nedenle yine de kontrol etmek veya eczacıya sormakta fayda var diye düşünüyorum.

aslında eczacının yazılan ilaç yoksa açıklaması gerekiyo bana kalırsa. bu yok ama aynı maddeli şu ilacı veriyorum gibi.
  • curious mind  (17.08.22 16:13:49) 
biyoeşdeğerlik kavramını araştırabilirsiniz. ama kabaca, orjinal ilacının etkisinin %80'i kadar etki gösterse bile eşdeğer kabul ediliyor, yani etkisi birebir aynı olmak zorunda değil.

dergipark.org.tr
  • mrtkp9993  (17.08.22 17:03:58) 
muadil ilac almiyorum. bu eczacinin elinde ilac olmayinca soyledigi bi sey. ondan satin al diye. spesifik bi durumsa almiyorum. baska yerde ariyorum. agir kesici falansa oylesine kullanacagim o gun icin mesela anca oyle kabul ederim.


  • Kittie  (17.08.22 19:44:27) 
aynı değil. uyum oranı vardır yönetmelikte.
1. şirket ana molekülü bulup üretti
2. şirket eşdeğer %80 uyumlu üretti vakit geçti bu da pahalandı
3. şirket 2.nin eşdeğerini ucuza uretti %80*%80 ana molekülle %64 uyuma düştü ama devam dedi devlet.
4.şirket ben daha eşdeğerim dedi. böyle etkisi azalıyor. ama ucuz.

sonuçta toplum sağlığını düşünürsen %64 de yeter. fakat örnek veriyim cildiye roacutane diye bi ilaç kulanıyor. dönem dönem bulmak zorlaşıyor profesör hocam eşdeğeri kullandığını ama tedavi olamadığını tesbit ederse açıkça diyor sen ana molekülü bulabilirsen al yoksa tedaviyi erteleyelim diye. bir de ilaç azami dozu diye bir durum var. ömür boyunca bu ilaçtan azami dozu geçemezsin. az etkili ilaçla mı denemk istersin şansını yoksa ana ilaçla mı.
  • gatherer  (18.08.22 12:42:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.