[]

öss de alan dışı tercih

selam millet hayırlı cevaplar almayı umarak sorumu sormak istiyorum.
az önce bir arkadaşımla konuştum. öss de alan dışı tercihlerin kalktığını söyledi.
söyle ki tm mezunuyum. öss de yabancı dil ile ilgili sınavlara girebiliyor daha doğrusu puanım düşmeden tercih yapabiliyormuşum. doğru mu bu? yani seneye öss ve yds ye girip misal ing dil ve edebiyatı vs yazabilir miyim?

edit: sistem çok değişmiş bir çok şeyi bilmiyorum kusura bakmayın bunun için umarım derdimi anlatabilmişimdir.

 
yazabiliyor olman lazım diye biliyorum.


  • panina manina  (18.06.10 12:14:39) 
şimdi tv'de açıkladı bi uzman. alan içi katsayı 0,15, alan dışı 0,12 imiş. eskiye göre karşılaştırmasını ise şöyle yaptı: önceden alan dışı tercih yapan 5o küsur fazladan soru yapması gerekirken şimdi 12 kadar fazladan soru yapması yeterli olacakmış.


  • uyuklayankedi  (18.06.10 12:16:36) 
YGS ve LYS-5 e gireceksiniz.(yds kalktı.)
Normalde katsayınız 0,15 iken 0,12 ile çarpılacak.(alanı dil olanlarınki 0,15 ile çapılırken sizinki 0,12 ile çarpılacak hepsi bu.)

  • grgn  (18.06.10 13:02:25) 
peki az önce bir sitede gördüm dil 1 - 2 - 3 yazıyordu onlar sanırım eng lm ve fr sınavları.
peki YGSden hangi bölümlerden sorumlu oluyorum. TM mezunu olduğum için türkçe mat ağırlıklı mı soru çözmeliyim? türkçe sosyal ağırlıklı cözsem olmaz mı?

  • zenc  (18.06.10 13:33:44) 
YGS'nin tamamından sorumlusunuz.


  • grgn  (18.06.10 18:11:03) 
ygs'nin tamamına girip lys'de matematik, edebiyat (kendi alanının sınavları), sosyal bölümlerden tercih yapabilmek için sosyal, dil bölümlerinden tercih yapabilmek için dil sınavına girmen gerekiyor


  • dezenfettan  (18.06.10 22:17:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.