[]

abd'de yaşayıp yılda 150-200 bin dolar kazananlar

nasıl evlerde yaşıyorlar? hangi model ve fiyat bandında arabalara biniyorlar?




 
Yıllık 200K gayet iyi bir gelir, hem de her eyalette.

Araba açısından cevaplarsak, binebilecekleri değil de binemeyeceklerini sıralamak daha kolay. Yani supercar sınıfı dışında ne isterse biner o parayı kazanan.
Örneğin 2022 Cadillac Escalade $76,295 ile $101,595 arası donanımına göre.
Bunu da 3-4 yılda ödeyecek abimiz.
Yani en pahalı paketi 100K olarak alsa, yılda 25K ayda 2-3K gibi bir ödemesi olacak.

Evde de durum aynı.
Aylık ayıracağı bütçeye göre güzel bir suburban villada da yaşayabilir, şehir merkezinde temiz bir mahallede, ortalamanın üzerinde bir apartman dairesinde de yaşayabilir.

Tercih edilecek yere göre de değişir.
O parayla bir kasabanın kontu gibi yaşaması da mümkün.

Ama manhattan veya Los angeles gibi cazibe merkezi bir yerde yaşayacaksa biraz tevazu göstermesi gerekecektir. :)
  • mhm  (16.08.22 02:22:10) 
Dengeler genelde soyle, bunlari astigin zaman sikinti cikiyor:
Mortgage olarak senelik burut gelir x3
Araba degeri olarak da senelik burut gelir /3

Yani senede $150k burut yapan biri, $450k'lik mortgage'a girebilir, $50k'lik arabaya da biner. Bu ikisini fazla zorlanmadan goturur. Ama sifir escalade alayim derse eve para kalmaz. $650klik ev alayim derse de araba olacak ancak civic alir.
  • cooperr  (16.08.22 03:15:02) 
kisiden kisiye degisir elbette. bu maasi alip bulabildigi en ucuz evde oturup para biriktiren, ise yuruyerek gelen arkadaslarim da var. ancak azinliktalar.

yasadigin sehrin en revactaki muhitinde luks apartmanlarda rahatlikla tek basina kalabilirsin. araba olarak da premium siniftan son model rahatlikla alinabiliyor. ben okurken passat almistim simdilik onu kullaniyorum ama simdi alsam brut maasimin ceyregine sifir bmw 3 full paket vergi dahil alabiliyorum ornegin. genelde bmw, mercedes, lexus son model sifiri rahatlikla aliniyor yani.
  • antikadimag  (16.08.22 10:08:51 ~ 10:29:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.