[]

Turbonun değişmiş olması ne kadar ciddi bir problem

Merhabalar,

Bir araba bakıyoruz, ilk arabamız olacak. Bmw 1.16i, 2012 model, kazasız 122binde bir araç. 6 ay da garantisi var aracın. Bugün kullandım araç oldukça diri ve gerçekten beğendim. Yalnız satıcı dedi ki turbosu değişmiş daha önceden sebebini de bilmiyorum. Sizce bu araç alınır mı?

Şimdiden teşekkürler.

link.marktplaats.nl

 
Turbo zaten ömrü çok uzun olan bir parça değil. Değişmiş olması iyi. 90 bin km sonrası turbo kendi kendini yiyor.


  • himmet dayi  (15.08.22 22:33:59) 
@himmet dayı

hayır yemiyor. aynı araca sahibim (170 hp'lik olan). 90 bin km'yi geçtim hatta. benim dışımda arkadaşlarım 120 130 150binleri gördü aynı turboyla. araca iyi bakılıyorsa turbonun kendini yemesi olası değil. özellikle bmw n13 motorlarda. sürekli tapa gaz gidildiyse, aracı kapatmadan önce durduğu yerde 1-2 dakika yağlamasına izin verilmezse turbo değişimi kaçınılmaz oluyor. kısacası turbonun sağlığı kullanıcıya bağlıdır. n13 kodlu motordan sonra çıkan b38 kodlu motorda turbo yeme olayı kronikleşmiştir.
  • false pretension  (15.08.22 22:42:46 ~ 22:46:09) 
Turbo degisimi yuzunden araci elemem, hatta degismesi iyi.
AMA bmw'ler 10 yasindan sonra cok bas agritmaya basliyor uyarayim. Araclar diri durubilir ama bol motor arizasi verebilir. Servis kayitlari varsa, duzenli servise gitmis mi bakmak lazim. Gitmisse bayiye mi gitmis yoksa neresi olursa oraya mi goturulmus, hangi parcalar degismis vs.

Ben olsam bu butceyle almandan uzak dururum. Alman alacaksan 4-5 yasinda bak, 10 yas/150bin km seviyesine gelince de elden cikartmak lazim, sonra bas belasina donusuyor cunku.
  • cooperr  (15.08.22 22:42:50) 
@false pretension

Ben zaten 90 binde turbo biter demedim. Kastettiğim şey 90 bin civarı itibariyle turbo ufak ufak performans kaybı yaşar. Senin ya da arkadaşlarının arabalarında hala ilk günkü performansını koruması (öyle değildir de neyse) her araçta koruyacağı anlamına gelmez. Neticede her araç üzerindeki parçalar aynı kalitede olmuyor. Üretime bağlı olarak parça kalitelerinde değişkenlik olabilir.

Senin aracın icin de performans kaybı yoktur diye düşünme, aracı performans testine sok mesela önemli miktarda bir düşüş olmuştur. Bunu fark etmek o kadar kolay degil. Çünkü bir anda düşmüyor performans.

Sonuç olarak 120 bin civarındaki bir aracın turbosunun değişmesi gayet normal.
  • himmet dayi  (16.08.22 08:24:34) 
@himmet dayı

biz performans durumunu konuşmuyoruz. turbo yenilenme olayını konuşuyoruz.

90 bin km'den sonra turbo yemeye başlıyor diye birşey yok onu demeye çalışıyorum. kullanıma göre kimisi 150-200bin km'de yemeye başlıyor demeye getirdim. iyi bir kullanıcıysa 90 bin km çok düşük bir km. hırpalanmış kısacası.
  • false pretension  (16.08.22 17:49:51 ~ 17:54:32) 
bmw'dir ne yapsa yeridir genjler.
turbosuz n52 ile 60 binde ust kapagi catlattim.
150bine gelmeden 2 defa radyator degistirdim, butun sogutma sistemi 2 defa elden gecti su pompasi dahil.
En son genlesme kabi catladi sattim.
Patates cipsi gibi araclar bunlar, lezzetli ama kirilgan .
  • cooperr  (16.08.22 19:25:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.