[]

yunanistan otoban ücreti

herkese selamlar,

ipsala'dan çıkış yaparak selanik üzerinden üsküp'e gideceğiz. bu rotayı ilk defa arabayla gideceğimç yolda otoban ücreti vs var mı? varsa ödemeleri nasıl yapıyoruz kart sticker vs mi almamız gerekiyor acaba?

uluslararası araba yolculuğu için başka tavsiyeleriniz de varsa onlara da talibim.

 
5-10 km’de bir gişeler var, hepsinde ayrı ayrı nakit ödüyorsunuz.


  • okumakserbestbegenmeksart  (15.08.22 17:12:20) 
Bu siteden gideceğiniz şehirleri yazarak otoban ücreti, ortalama yakıt vs. birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ama üstteki arkadaşın dediği gibi sık sık gişeler var ve nakit ödenebiliyor.

www.viamichelin.com
  • chicha_v2  (15.08.22 17:41:56) 
ipsala'dan girdikten 3 saat sonra selanik'tesiniz. yolda ortalama 30 km aralıklarla otoban var. ödemeler için bozuk avro bulundurun yanınızda 1,5 ile 2,5 avro arası değişiyor miktar. selanik - üsküp arası otoban ücreti yoktu diye hatırlıyorum. vinyeta denen stickerlara yunanistan ve kuzey makedonya'da gerek yok. yunanistan'da otobanlarda (ki bizim klasik şehirler arası bölünmüş yollar gibi) akaryakıt istasyonu bulunmuyor.

iyi yolculuklar.
  • duster  (16.08.22 08:35:37) 
@duster o halde yoldan çıkıp şehir içine mi girmemiz gerekiyor benzin almak için? gerçi ipsaladan çıkmadan alsam üsküp e kadar bizi götürür diye düşünüyorum ama


  • karsiyakaliyiz  (16.08.22 10:32:14) 
iskeçe, dedeağaç, kavala gibi şehirlerin 'exit'lerinden çıkarsanız benzinlikler hemen mevcut. sınırdan girince dedeağaç'ta limanın orda bir frappe için, yorgunluk alır. kavala'da osmanlı mahallesi'ne çıkan yolda solda kurabiyeci var. giderken de gelirken de alın, süperdir. selanik'te zaten atatürk'ün evine gideceksinizdir ama park sorunu yaşayabilirsiniz orda. hatta kesin yaşayacaksınız. yakında bir otoparka parkedip yürüyebilirsiniz. benzin işini sınıra gelmeden önceki shell'den ve üsküp'ten çözün yunan'da daha pahalı.

bir de arabaya yeşil sigorta yapamyı unutmayın.
  • duster  (16.08.22 11:57:16) 
@duster çok teşekkürler. yeşil sigorta yanında bir de kasko genişletme de mi yapmamız gerekiyor acaba?


  • karsiyakaliyiz  (16.08.22 13:01:58) 
kasko genişletme zaruri değil. maddi açıdan sorun çıkarmayacaksa yaptırın, kafanız rahat olur. makedonya'da manastır'a gidin. atatürk'ün okulu var. ohri'ye mutlaya uğrayın hatta gece kalın uyarsa.


  • duster  (16.08.22 13:23:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.