[]

Fiber ağa evde bağlanmak

selam
ilk defa internet bağlandı eve
2 kablo var.
birini bağlayınca 2.4 ghz diyor
diğerini bağlayınca 5.0 ghz diyor(fiber heralde, neyse)

telefonda bu 2 ağ da görünüyor
ama bilgisayarda 5.0 ghz olan görünmüyor (windows 10, laptop)
nasıl görünür kılarım
manuel ağ ekle'den bilgileri girerek yaptım gözükmedi
resimdeki ilki fiber, 2cisi normal. ilkini bilgisayar görmüyor
images2.imgbox.com

 
bilgisyardaki ağ kartı 5 ghz yi desteklemiyordur.


  • inheritance  (15.08.22 14:33:19) 
Bahsettiğin şeyin fiber ile hiç bir alakası yok.

Bilgisayar ağ kartın 5ghz desteklemiyordur.

İnternet hızın 100 mbitten fazla değilse ve oyun falan oynamıyorsan 2.4 ghz ile 5ghz arasında bir fark hissedemezsin.
  • denizgonen  (15.08.22 15:02:10) 
@deniz yabancısıydım konunun, o yüzden öyle sordum

5 ghz'i, "802.11 n" serisi ağ kartlarının bazısı desteklerken bazısı desteklemiyormuş. bir sonraki "ac" serisi ve üstü 2.4'ü de 5 ghz'i de kesin destekliyormuş.
  • comp  (15.08.22 15:30:01) 
2.4 ve 5 ghz konusunun fiberle alakası yok +1

VDSL modemlerde de bu yayınlar olabiliyor modem yeniyse ve destekliyorsa. Cihazınız desteklemiyorsa 5 ghz wi fi yayınını göremez ve alamazsınız.
  • John Bloor  (15.08.22 16:10:33) 
arkadaşlar söylemiş. ek olarak eğer bilgisayarınızdan 5ghz bağlanmak istiyorsanız 5ghz wireless adaptörler oluyor. onlardan kullanabilirsiniz. ya da laptopunuzun wireless card'ını değiştirip 5ghz destekleyen bir cardla değiştirebilirsiniz.


  • false pretension  (15.08.22 16:19:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.