[]

50 bin dolarla yatirim yapmak

ev, araba, altin istemiyorum. dolarda da tutmak istemiyorum.

tam olarak uzun vadeli mi dusunsem yoksa duzenli bir getirisi mi olsun istiyorum ona da karar vermedim, bu konuda zaten aydinlatabilirsiniz. secenekler sunlar:

1- eurobond
2- yatirim fonlari
3- etf
4- hisse senedi (istanbul borsasi veya amerikan borsalari da olabilir sanki?
5- bitcoin (pek sicak bakmiyorum acikcasi?)

ne diyorsunuz arkadaslar, nedir sizce benim ilacim?

 
Nnf ve hkh yatırım fonlarıni bi incele


  • gameofannen  (14.08.22 12:25:06) 
BIST 100'de uzun vadeli yatırım


  • beemaker  (15.08.22 00:05:52) 
@anlatamıyorum güzel açıklamış, nitelikli yatırımcı fonları hariç hepsinde yatırımım var. aldıklarıma şöyle bir baktım, etf olarak uzun dönem bist30 ve altın etf'lerinden memnunum, yurtdışı commodity etf'lerden de aldım ama yorum yapacak kadar tecrübem yok. yatırım fon getirileri çok değişken, G-20 ülkeleri ve sağlık sektörü fonu vardı iyi görünüyor, ileri teknoloji fonları hayli yavaşladı tabii ama yine de iyi durumda.

bunlar haricinde eşimin cds 800+ iken aldığı az miktarda eurobondlar var getirilerinden memnun, 6 ayda bir ödeme yapan eurobondlardan 3 ayrı vadede aldı, yaklaşık iki ayda bir kupon ödemesi alıyor. bu gelen parayla ya compound edip yeni eurobond yada tl'ye dönüp altın hisse vb stopajı olmayan fonlardan alacak. risk iştahı ve tahammülü pek yok, boş boş duran biraz parası vardı değerlenmiş oldu. ben riski fazla ürünleri de seviyorum, tahminen eurobondlar benim olsa gelen kupon ödemeleriyle de btc ve eth alırdım.
  • kaichi  (15.08.22 02:01:16 ~ 02:03:32) 
yatirim 'horizon'in ne? 5 yil mi, 20+ yil mi? kisa sureliyse borsaya girilmez. uzun sureliyse benim tercihim amerikan borsasi ama hisse secmekten ziyade pasif yani bir endeksi takip eden fonlar. hisse secmek cok riskli. ornek vermek gerekirse facebook hissesi son 5 senede sadece %7 getirdi, 1 sene oncesinden %50 dusuk. kimsenin aklina gelmezdi bu kadar buyuk bir sirketin hissesinin boyle buyuk sicacagi. o yuzden hisse secmektense o ulkenin borsasinin "geneline" yatirim yapmak daha makul.


  • hot potato  (15.08.22 07:04:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.