[]

12 senelik laptop ekran sorunu

Selamlar, 12 senedir kullanmakta oldugum laptop iki gundur sicaktan midir artik bilmiyorum cok isindi Ve ekran cizgi cizgi olup kapandi. Termal macun yeniledim, icini temizledim. Actigim zaman power ve birkac isik yaniyor, ses geliyor calisiyor yani ama ekran gelmiyor kapali sekilde duruyor. Tamirciye versem mi yoksa yeni bilgisayar bakma zamani mi geldi? Tesekkurler simdiden.

(Imla icin kusura bakmayin, telefonun dili sebebiyle turkce karakterler yazilmiyor affola)


 
Görüntüyü kabloyla varsa bir monitöre veya tv ye vermeye çalışın. Görüntü geliyorsa ekranı gitmiştir. Ekranı çok pahalıya malolabilir. Yeni almak daha mantıklı


  • efruz  (14.08.22 07:37:21) 
Bana anakart problemi gibi geldi.

Ses geliyor çalışıyor derken sadece fan sesi falan gibi düşünüyorum. Yok Windows yükleniyor ve masaüstü açılıyorsa o zaman durum farklı tabii. Ancak tahminen Anakart üzerindeki entegrelerden biri yanmıştır.
  • himmet dayi  (14.08.22 08:06:47) 
Harici monitör baglayinca görüntü geliyor mu?


  • nop  (14.08.22 10:19:03) 
Muhtemelen gpu hasarı. Bazen lehim yenilemesi ile düzeliyor fakat kalıcı bir çözüm olmuyor.

12 senelik bilgisayar, ben olsam yola başka bilgisayar ile devam ederdim.
  • denizgonen  (14.08.22 10:29:43) 
Harici ekrana baglamadim henuz onu deneyecegim ilk firsatta, tesekkurler cevaplar icin.


  • Uncle Sam  (14.08.22 17:19:16) 
Alet "abi sal beni artik" diyor.
12 sene laptop icin cok iyi..

  • cooperr  (14.08.22 20:14:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.