[]

Ani başlayan kaşıntı ve kabarıklık

Selam Romalılar, dün akşam tam iş çıkışında sol bileğimde tatlı tatlı bir kaşıntı başladı. Kısa sürede gözle görülür şekilde 4 tane kabartı oluştu. Ayrıca bir tane yüzük parmağımda, bir tane de diğerlerinden birkaç kat büyük bir şekilde boynumda çıktı. Hepsi maks yarım saat içinde oldu ve kabarmalar dünden beri hiç küçülmedi. Yeni kabartı da yok ama dün akşam başlayanlar felaket kaşınmaya devam ediyor.

Bir kimyasalla temasım olmadı.

Öğleyin sadece yoğurt yedim. Akşam da kaşıntıdan 1 saat önce falan 5-6 tane kahveli şeker yedim. Hep yediğim bir şeker ama günde 3 taneden fazla yemem genelde. Yani 6 tane yedim diye şekeri şüpheli bulmalı mıyız bilmiyorum. Tatlıyla da aram iyidir yani bol bol tüketirim hiçbir şey olmaz. Keza dün gece de tükettim ama ekstra bir durum olmadı.

Geçtiğimiz hafta covid oldum. Karantina sürem 2 gün önce bitti. Yani covidin hastalık sonrası bir etkisi olabilir ama bunu tecrübe eden kimseyi de duymadım.

Fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi merak ediyorum. Haftasonu olmasından mütevellit doktora gidemiyorum (kaşıntı ve kabarıklıklar artarsa ürtiker/kurdeşenden şüphelenirim ve acile giderim).

 
amacım teşhis koymak değil yalnızca zaman zaman benzer durumu yaşadığım için söyledikleriniz bana ürtikeri hatırlattı.
bu ve benzer durumlar çok yaşadığım bir dönem doktora gitmiştim ve "sebebi bilinmeyen ürtiker" demişti. herhangi bir zamanda herhangi bir anda tetiklenebiliyordu. strese de bağlı olabilir demişti. şimdi sıklığı azaldı ancak hafif kaşınmaya başladığım an rupafin kullanıyorum.

  • penceredengorunenmorbina  (13.08.22 15:04:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.