[]

İsten Çıkarılmak

Merhaba,

4.5 aydir calisiyordum ve ofiste yasadigimiz tatsiz durumları patrona actik. Ayni hafta isten cikarildim ve sebebinin patronun arkasindan is disindan birilerine bi seyler soylemis olmam oldugu iddia edildi. Kendisinin arkasindan hicbir konusma yapmamistim. Kanitlamak zorunlulugum yok ama kanitlarim da falan dedi. Sonra baska is aradigimi ima etti. Sonra performans dusuklugunu sebep gosterdi. Sonra da kendisi beni azarladiktan sonra konusurken pencereye bakmisim gibi bir sey soyledi.

Sebebi ofisteki mobbingten sikayetci olmamizdi ve benimle birlikte diger sikayetci olan arkadasi da cikardi.

İftira atarak cikarmis olma sebebini anlayamadim. Pazartesi kesin cikis yapacagim ama daha once sozlesme de imzalatmamisti.
Ahlak ve iyi niyet kurallarina uymayan sebeplerden mi cikisimi gostermeyi dusunuyor acaba? Ne yasadigimi zerre anlamiyorum. Ne yapmam gerektigi konusunda yardimci olursaniz sevinirim.

P.s. haftada 60 saatlik calisma/ asgari+1000tl maas/ molasiz calisma/ is yapmaya calisirken ussun oldugunu iddia eden ergenlerin ego problemlerinin hedefi olma/ "bonus: sınırsız hakaret"

 
Adınıza çok üzüldüm, çok kötü bir çalışma ortamıymış. İşe geri döner misiniz dönmez misiniz bilemem ancak şöyle ki

Asgari +1.000tl dediğiniz formülde, o 1.000tl'yi elden alıyorsanız ve bunu belgeleyebiliyorsanız (örneğin bu parayı bankaya ayrıca yatırıyorlar ya da size bir ödendi kağıdı veriyorlardır örneğin) bunun üzerine sgk'ya başvuruda bulunabilirsiniz. Maaşın sigortada gösterilmemesi yasak.

60 saat çalıştığız halde fazla çalıştığınız mesai zaten bankaya yatan maaşınıza yansımamıştır, eğer fazla çalıştığınızı belgeleyebiliyorsanız bununla sgkya başvurabilirsiniz.

Eğer sizinle sözleşme yapılmadıysa sınırsız süreli iş sözleşmesi yapılmış gibi ele alınır olaylar. Yani şu anda sınırsız süreli iş sözleşmeniz var gibi düşünün.

Kolay gelsin
  • akhenaten  (13.08.22 08:20:32) 
birkac yildir calisiyorsan tazminatini al oyle cik. Ver avukata catir catir alir rahatlikla. Tereyagindan kil ceker gibi alir. Umarim birkac yildir calisiyorsundur.


  • stavro  (13.08.22 08:26:39) 
son yazdığın başlıklarına da baktım keşke kendin çıksaydın ama neyse artık. kafaya takılcak bir mevzu değil. böyle ortamlarda çalışma. stres insanı hasta eder. bir de sigaraya başladım diyorsun. bırak derim onu da. bir sonraki işin her türlü buradan daha iyi olur.

gerekirse asgari ücret kazan ama kafan rahat olsun. böyle stresli bir yer olmasın. kendine katma değer katabileceğine inandığın bir yer olsun gerekirse az kazan bir süre. sonraki adımlarının daha büyük olması için bazen önce küçük adımlarla başlamak gerekir. her işte zaten asgari banko kazanırsın. niye bu işin stresini çekesin niye iş yüzünden sigaraya başlayasın. niye 5 dklık ihtiyaç molası için kimsenin suratını çekesin?
  • pardus  (13.08.22 22:19:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.