[]

hocayı rektörlüğe şikayet etmek?

Bana hakaret içerikli mail'ler gönderen hocamı rektörlüğe şikayet edeceğim yaz okulundan sonra. Ama mail'ler yeni. Zaman aşımı hede hödösü olur mu?

Bir de, tam olarak nasıl işliyor bu işler? Hoca biraz nüfuzlu, dikkate almazlar diye korkuyorum?


 
üniversiteniz özel mi devlet mi?


  • conrad moricand  (18.06.10 02:56:59) 
devlet.


  • black sabahat  (18.06.10 02:58:56) 
hocanın rektörle arası nasıl? devlet üniversitelerinde ne yazık ki işler genelde bu tür kişisel yakınlıklarla yürüyor. politik bir strateji geliştirmelisiniz. iyice sorup soruşturmadan adım atmayınız. bu hoca daha önce soruşturma geçirmiş mi?

umarım sonuç alırsınız.
  • conrad moricand  (18.06.10 03:03:39) 
hakaret varsa direkt savcılığa gidin, rektörlüğe giderseniz olacak olanı söyleyeyim :

hocaya haber verirler, bilgi işleme haber verirler. loglar uçurulur, siz de bakakalırsınız.

maillerin ekran görüntüsünü alın her ihtimale karşı.
  • kimlanbu  (18.06.10 03:04:08) 
@conrad: hocanın babası zamanında dekan mıymış neymiş bizim üniversitede, tek çekincem o. zaman aşımı olmazsa önümde bir yaz var bu ilişkileri araştırmak için.

@kimlanbu: küfür yok ama hakaret var. yani savcılığa gidecek kadar ağır bir durum yok. mail'ler de duruyor bende. o silse de bir şey farketmez?
  • black sabahat  (18.06.10 03:07:35) 
maiilleri microsoft outlook ile yedekleyin.


  • hoot  (18.06.10 03:16:06 ~ 03:16:25) 
@hoot: ben silmiyorum mail'lerimi. direkt çıktısını alsam olmaz mı ki?


  • black sabahat  (18.06.10 03:18:53) 
okul adresinden attıysa çıktı da işe yarar. önemli olan ip bilgisi. ama bu sefer de "başkası girmiş mailime yazmış, şifremi öğrenmiş, bilgisayarımı kullanmış vs" savunması yapabilir.

bence sen onu rektörlüğe değil
savcılığa şikayet et
sonra da hocana bu şikayetini ilet. :)

hakaret nedir mesela yazabilir misin anlayalım durumu?
  • kediebesi  (18.06.10 03:22:05 ~ 03:23:07) 
@kediebesi: ya, otomasyondaki hata için gayet resmi bir mail atmıştım, cevap olarak büyük puntolarla "kör müsün arkadaşım" yazmış. ben bozmadım, daha da kibarlaştırdım, "gel beni bul, yoksa ben seni bulmasını bilirim" yazmış. üslubumu bozmadım. bu sefer de "arıza mısın, sorunlu musun"la başlayan bir mail atmış. şimdi açıp okumak istemiyorum, sinirlerim bozuluyor çünkü :)


  • black sabahat  (18.06.10 03:30:37) 
büyük ihtimalle sinirli ve yorgun bişi zamanına denk geldin. öğrenciler hocaları çok bezdiriyor. cevabı dinlemeden salak salak bi sürü soru soruyor. (sen öyle yapıyosun diye demiyorum, başkası gerer sana patlar)

şikayet etmek sana kalmış. ben olsam giderim odasına yüzyüze konuşurum. arkasından şikayet etmek yerine. aynı tavrı gösteriyorsa da şikayet ederim.
  • kediebesi  (18.06.10 03:38:35 ~ 03:39:32) 
yeri savcılıktır. rektörlüğe giderseniz, çok amiyane bir tabir olacak ama, başımdan geçen farklı ama alakalı konulardan biliyorum, "it iti ısırmayacaktır". alın çıktıları, outlook'ta da yedekleyin, sonra da hoca, vs. tüm unvanlardan bağımsız bir şekilde, "bu kişi bana hakaret etti, işte delilleri" diyerek savcılığa başvurun.

ama ne olursunuz, lütfen başvurun. başvurun ki böyle köpeksiz köyde değneksiz gezenler azalsın.
  • atesikus  (18.06.10 03:41:11) 
ben de yüzüncü kez tekrarlıyım. rektörlüğe gidersen kendi başını yakarsın. ama savcılığa gidersen ve de hakaretler cidden hakaretse hoca etrafında dört döner.


  • pofudukayi  (18.06.10 03:43:06) 
@kediebesi: olay tek günde olmadı ki ters anına denk geleyim. 4-5 kez mail'leştik 1 hafta içinde. hep aynı üslup.

@atesikus: savcılığa gitmek için fazla "hafif" değil mi yazdıkları?
  • black sabahat  (18.06.10 03:44:41) 
demek ki "zorlu" tabir ettiğimiz hocalardan. amaaan neme lazım her lafım aleyhimde delil olabilir, hakaret etmiyim şimdi bak kıllandım haaa :)

onu savcılık paklar ancak. o bile zor ama en azından gözü biraz korkabilir başkasına böyle davranırken iki kere düşünür.
sen şikayet ettiğin an savcılıktan adamlar gelip bilgisayarını aldığı gibi incelemeye götürür. zaten bu ona yeteri kadar ceza olur heheheh
  • kediebesi  (18.06.10 03:59:15 ~ 04:01:45) 
hayır, senin üzerinde yaptırım hakkı olan, bununla beraber, sana yol gösterme "yükümlülüğü" bulunan birisinden yardım istediğinde, "arıza mısın, sorunlu musun" şeklinde cevap vermek, konumunu kötüye kullanmaktır.

öyle ki, danışman hoca olmak demek, aynı soruyu 15 defa yanıtladıktan, yanıtını imzalı kaşeli şekilde bölüm panosuna astıktan sonra, bir öğrenci daha aynı soruyu sorarsa, ona aynı cevabı vermek demektir. bu, görev tanımında açıkça belirtilen bir husustur.

abartılı bir örnek olarak söylüyorum: "ben seni bulmasını bilirim" şeklinde ettiği lafa cevaben, aynı mail adresine göndereceğin bir e-mail ile "sayın hocam, bulunca bana ne yapmayı düşünüyorsunuz?" şeklinde bir soru sorsan, buna bile, kendi açısından hukuki bağlayıcılığı olan bir yanıt vermek zorundadır. bu kadar nettir akademisyen olmanın tanımı. ve sunucu üzerinden log'ların kaldırılması, vs. bile kar etmez. bu işin hukuki olarak peşine düşüldüğünde, giden kutunun çıktısını alıp savcılığa verirsen, böyle bir mesajın kendisine ulaşmadığını ispatlamak kendi yükümlülüğüdür.
  • atesikus  (18.06.10 04:00:23) 
savcılığı işin içine katacaksanız sakın "bulunca bana ne yapmayı düşünüyorsunuz?" gibi bir cevap yazmayın. her ne kadar siz karşı tarafı oltaya getirmeye çalışıyor olsanız da, aleyhinize kullanılabilir o cümle. türkiye burası sonuçta.

ben olsam önce savcılığa vermez, hocaya "size karşı olan düzgün tutumuma karşı böyle tavır almanızı anlayamadım. belki savcılık sizin göreviniz ile ilgili bir karara varabilir" falan diye mail atardım. "yek yeaaaa hiçbi şey yapamazsın" derse basardım şikayeti savcılığa.

black sabahat bak ben sana kendimden örnek vereyim: (hatta: www.eksibition.org ) bu eleman bu cümleyi kurdu diye şimdi işini kaybetmek üzere. ha kendisi hoca değil, sadece memur. dolayısıyla senin durumunla aynı değil ama sonuçta benzer durumlar. bu cümlenin üzerine "bakalım o öğrenci işlerine dönebilecek misin? yoksa işsiz mi kalacaksın?" dedim. bana bi şey yapamazsın dedi. gittim dekana yolladım ekran çıktısını, şimdi soruşturma açılacakmış o adama falan filan.

ha bunu neden diyorum? rektör yerine dekan'la konuşabilirsin belki. ya da başta dediğim gibi, önce elemanın gözünü korkutursun "savcılık" ile falan, baktın adam "sen kimsin ki beni savcılığa veriyorsun" derse o zaman cidden savcılığa verirsin.

umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • deckard  (18.06.10 04:26:37 ~ 04:36:18) 
savcılık takipsizlik verebilir buna,


  • hoot  (18.06.10 04:36:59) 
Mailin içeriği hakaret oluşturacak kadar ağır. Hakaret suçu takibi şikayete bağlı bir suçtur ve suçun öğrenilmesinden itibaren 6 ay içinde şikayetin yapılması gerekir.


  • evergreen  (18.06.10 06:54:39) 
bence rektörlük falan şimdilik hiç kasma.bahsi geçen maillerin çıktısını al ekran fotosunu çek. hocaya gidip bana karşı uslubunuza dikkat edin hocam de. elinde de şeffaf dosya içinde bu maillerin çıkıtısı olsun. görebileceği şekilde tutmaya dikkat et.

bana yazmış olduğunuz hakaret içeren mesajları bugün dekanlığa iletecem dersin.

genelde hocalar soruşturma açılmaması için kedi gibi peşinizden dolanırlar. artık bunun sonucu olarak dersi mi geçersin bilemem
  • janavarorion  (18.06.10 07:00:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.