[]

ingilizce speaking için ne yapmalı

selamlar arkadaşlar,

yazılı ve karşımdakini anlama konusunda ingilizcemin yeterli düzeyde olduğunu düşünüyorum. hatta yds'de 88 aldım.

fakat iş speaking'e gelince asla konuşamıyorum, cümleye başlıyorum ama takılıyorum veya istediğim cümleleri kuramıyorum.

iş hayatımda da bu sorun olmaya başladı artık çünkü yabancı yetkililerle zoomdan görüşme yapmam gerekiyor fakat olmuyor yani.
bu speaking'i geliştirmek için önümde iki yol var gibi duruyor:

1) amerikan kültür gibi bir kursa gidip speaking dersleri alacağım. bire bir mi grupça mı olur bilmiyorum, bire bir olur herhalde.
2) armut gibi platformlardan native düzeyde ingilizce seviyesi olan öğretmen bulup onunla çalışacağım.

sizce en mantıklı olanı hangisidir?

 
2'nin seçeneği armut değil italki veya cambly olmalı..


  • tabudeviren  (11.08.22 22:32:57) 
hali hazırda yabancılarla iletişim halindeysen bence ekstra bir derse gerek yok zaten gün geçtikçe iyileşir diye düşünüyorum. toplantılardan önce konuşulması muhtemelen konuları düşünüp, söyleme ihtimalin olan cümleleri çevirip bir kağıda yaz ve sesli oku bolca + iş alanınla alakalı youtube'dan ingilizce altyazılı video izle. çok geniş çaplı bir alanın yoksa zaten toplantılarda konuşulan şeyler aşağı yukarı aynı oluyor.


  • axl  (11.08.22 23:09:45) 
Ben de İngilizce resmi görüşme yapmam gereken bir iş yapıyorum. Müşterilerle ilk ingilizce konuştuğumda cümlenin sonunu getiremiyordum birkaç ay sonra konuşmanın gelişmeye başladığını hissediyorsun. Önceden hatalı cümle kurmaktan çekiniyordum şuan paldır küldür hatalı cümle kurduğumu anlasam da umursamıyorum, ki bazen gerçekten mala bağlayıp saçma sapan kelimeler çıkıyor ağzımdan. Genelde anlıyorlar demek istediğimi. Özetle @ax önerilerine ek olarak bol bol hatalı da olsa konuşabileceğin biri olsa yeter.

Edit: bir de Türkçe bir kitabı İngilizce'ye çevirme olayını yapmaya çalışıyorum bu aralar. Buna ek bir klasik tavsiye olarak gün sonunda o gün yaptığın her şeyi kendi kendine ingilizce konuşarak özetlemek.
  • uvcray  (12.08.22 01:44:54 ~ 01:52:53) 
@tabudeviren in dediklerine ek olarak HelloTalk ve Tandem de var.


  • d max  (12.08.22 14:42:55 ~ 14:43:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.