[]

Çok boş vaktim var ne edinmeliyim?

36 yaşındayım. Orta düzey yöneticiyim. Uluslararası bir şirkette çalışıyorum, rahat bir işim var. Operasyon tarafı olmadığı için çok boş vaktim kalıyor. Bu gerçekten kötü bir şey çünkü bol bol düşünüp, bomboş zaman geçirince insanın aşırı morali bozuluyor. Başta keyifli geliyor filmler, diziler bir noktaya kadar. Büyük bir anksiyeteye sebep oluyor bu boşluk.

Ben biraz da sürekli bir şey öğrenme ileride kendime yan gelir yaratma peşindeyim.
Ör olarak yazılım öğrenmeye çalışıyorum ancak senelerdir hep başlayıp 10-15 gün çalışıp bırakıyorum.
Bazen data işlerine merak salıyorum, geçenlerde digital marketing eğitimi aldım, daha önce finansal piyasalarla ilgilendim. Asla ama asla bir şeye odaklanıp ilerletmiyorum.
İşim devam ediyor ancak ileride yapmak istemiyorum bu nedenle bir b planım olsun bunun için çabalayayım istiyorum.
Müzik, sanat gibi yeteneklerim yok. Geleceğe yönelik, ileride freelance de yapabileceğim işler peşindeyim. Bunları yapabilmek için ne gibi skiller edinmeliyim?

Yani örnek şuna 6 ay kas sonra ufak da olsa bir şeyler kazanabilirsin, yan gelir yaratabilirsin gibi...

 
mesela fotoğraf ya da video çekip shutterstock gibi yerlere yükleyip stock foto satabilirsin, tam dediğin gibi 6 ay kasarsan küçük de olsa bi miktar getirisi olur. appen ya da clickworker gibi yerler de var dilersen ama onlar biraz daha yogun çalışma gerektiriyor.


  • sipsiyah  (11.08.22 19:19:31) 
iyi bir yazılım eğitimi bir yıl sürer, haftaiçi akşam ya da haftasonu gidip yazılım eğitimi alabilirsin. boş zamanlardında da freelance takılırsın.


  • ravenudon  (12.08.22 10:00:54) 
boş dediğin vakti bilgisayar başında geçirme. fotoğrafçılık öğren, bir makina al. bir şeye odaklanmanı gerektirmez. haa odaklanmak gerek ama o da makikanın lensinin odaklanması, 2 saniye yeterli.

hamburgercilik eğitimi al şeflerden. belki ilerde butik bir hamburgerci açarsın 140 liradan hamburger ve superfresh patates itelersin bize :)

yürüyüş, tırmanma gibi sporlara sararsan hem fitleşir hem de çok güzel zaman geçirirsin.
  • duster  (12.08.22 11:23:56) 
Sınavsız olarak AÖF ikinci üniversite okuyabilirsiniz


  • beemaker  (14.08.22 02:25:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.