[]

enerji içecekleri sporda performansı artırır mı?

merhaba millet öyle ahım şahım ve düzenli yaptığım spor yok hatta son bir aydır sınav falan derken bisiklete bile binmez oldum, şimdi önümüzdeki pazar yine bir bisiklet turuna katılmayı düşünüyorum ancak uzun süredir sadece sınavlara gidip gelmek için dışarı çıktığımdan kondisyon diye bir şey kalmamış olabilir, belki arakdaşalrımal yapacağım sontur olduğundan onlardan kopmadan hareket edeyim diyorum, yola çıkmadan iki tane redbull içsem bana ne kadar sürede etki eder, bir d ciddi anlamda performans artar mı, ne tür etkisi olur. tur yaklaşık 8 saat sürer diye tahmin ediyorum.
ya da hızlı etki edecek ne önerirsiniz?



 
red bull geçici çözümdür, bu sıcakta uzun vadede seni daha çok susatır. ayrıca red bull zaten sporcu içeceği değildir.
powerade gibi sporcu içeceklerinden al yanına, terleyince minerale vitamine ihtiyacın olacak. çantana bol su, eti form, elma filan da koy.

  • ikinoktayedi  (18.06.10 02:18:32) 
çanta taşıyacak kadar değil(ağırlık yapıyor), sadece bisküvi börek alıyoruz ya da bazen ben ton balığı koyuyorum, bir de tofita, yol üzerinde bol bol çeşme oluyor 0.75 lik matara yetiyor normalde. şimdi sözlükte baktım da, spor sonrası denmiş bunlara ben bunun için bol bol maden suyu içiyorum, asıl sorduğum yola çıkmadan içecek bir şey var öı?


  • hoot  (18.06.10 02:34:37) 
sporcu içeceğinden kastınız powerade, gatorade gibi içeceklerse size direkt performans artışı sağlamazlar.

vücudunuz suyun yanında mineral de kaybeder, bunları dengeleyerek size yardımcı olurlar. Ayrıca sanırım gatorade dehidrasyonu da engelliyormuş bir nebze.
  • kimlanbu  (18.06.10 02:39:15) 
redbull'un günlük "güvenli" tüketim miktarı 500ml. Kalp atışın hızlanır, bir enerji vermez ama üstünde halsizlik olmasını da geçici bir süre sağlar. Efor sarfedeceğin bir olay için 500ml tüketmesen iyi olur.


  • kimlanbu  (18.06.10 02:44:07 ~ 02:44:22) 
enerji içeceklerinin üzerinde "spor yaparken kullanmayın" türünde uyarı vardır.

tercihin izotonik spor içeceğinden yana olmalı.
  • late viper  (18.06.10 03:27:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.