[]

Apartman bahçesindeki çam ağacı

Selamlar arkadaşlar

Apartman bahçemizde 40 yıllık bir çam ağacı bulunmakta.
Apartman sakinleri ikiye bölünmüş durumda kimi kesilsin zararları var deniyor, kimiside kesilmesin diyor.

Böyle bir durumda belediyeye başvurulursa kesilmesi için çoğunluk mu lazım yoksa sadece 1-2 kişinin başvurması yeterli oluyor mu?

 
kesmeden sökerek taşıtma alternatifini araştırdınız mı? iki tarafa da uyar bu herhalde. bir parka falan taşınır, hem ağaç yaşar hem de siz bahçenize daha uygun bir ağaç dikersiniz.

çam biraz kirletici bir ağaç yaprakları açısından. onun yerine çınar, kestane falan daha uygun sanırım.
  • orient blue  (11.08.22 15:19:41) 
Bildiğim kadarıyla çam ağacını kestirmek için Orman Müdürlüklerinden izin almanız gerekiyor. Çam ağacı ölmeye yüz tutmamışsa kestirmeniz bir hayli güç. Ağaçta sorun varsa gelip bakıp onay verip kesebiliyorsunuz.


  • FAtE  (11.08.22 17:19:51) 
Öyle hadi kesilsin dendiğinde ağaç kesilebileceğini de nereden çıkardınız. Öncelikle bahçedeki ağacı apartman yönetimi, sakinleri vs kafasına göre kesemez. Bunun direkt hapis cezası var.

Belediyeye baş vurursunuz, belediye de gelip budar. Biz bu ağacı burada istemiyoruz demeniz, o ağacı belediyenin kesmesi için hiçbir şey ifade etmez. ister çoğunluk, ister azınlık olun. Özel mülk bile olsa kimse kafasına göre ağaç kesemez.

Eğer öyle çoğunluk müracatıyla hele hele birkaç kişinin talebiyle ağaç kesilseydi, bu ülke gobi çölüne dönerdi. (zaten dönmek üzere de o başka bir hikaye)
  • thracia  (11.08.22 17:22:29) 
Tşkler bilgi için
Aslında bizde budamak istiyoruz ama ona bile karşı çıkan bir kitle var.
Budamak için izin veya çoğunluk vs lazım mı?
  • les yeux blanches  (11.08.22 17:45:55) 
Budama için çoğunluk vs'ye gerek yok. Belediyeye müracaat ederseniz gelip ağacı kontrol eder ve gerekli görüldüğü takdirde budarlar. Ancak çam ağaçları bahar aylarında budanır. Bu mevsimde gelip o ağacı budayacaklarını hiç sanmıyorum eğer hasta, ölmek üzere vs değilse. Müracaatınızı bahar aylarında yaparsanız çok daha hızlı sonuç alırsınız.


  • thracia  (11.08.22 17:56:49) 
Çam ağacı budanmaz. Kurumuş alt dalları kesilir sadece. Canlı dalı keserseniz sürekli oradan reçine akar. Altında oynayan çocukların üstü başı reçine olur, başınıza dert olur.


  • Mirket  (11.08.22 18:23:41) 
@mirket
Zaten hali hazırda reçine akıyor yazları, altına kimse araba çekemiyor. O yüzden budamak faydalı olur mu diye düşünüyoruz.

  • les yeux blanches  (11.08.22 19:16:03) 
Ne kadar çok ve ne kadar kalın dal keserseniz o kadar çok reçine akmasına sebep olursunuz.
Çadır kamp yerlerinde çamlardan reçine akması ya da kozalak düşmesi hep sorun olduğu için çam altlarına, altına çadır kurulabilecek yükseklikte tenteler gerilir. Tentenin altındaki çadır ya da araç reçineden etkilenmez.
O tenteler brandacılar tarafından istenilen ölçüde yapılıyor. Çok da maliyetli bir şey değil.
Fotoğraf bulabilirsem ayrıca yollarım. Ağaca zarar vermektense ağacın altını öyle bir çözümle kurtabilirsiniz.

encrypted-tbn0.gstatic.com
  • Mirket  (11.08.22 19:28:55 ~ 19:41:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.