[]

Kalp büyümesi

Arkadaşlar bir yakınımda kalp büyümesi olduğunu öğrendim. Kendisi bunu biliyormuş uzun zamandır ama benim yeni haberim oldu. Kalbinin %40 kapasite ile çalıştığını ve son süreçte zorlandığını, herhangi bir tedavisi olmadığını belirtti. Zaten doktora da gidip geliyor da merak ettiğim şu: yok mu arkadaşlar bunun tedavisi? Ne olursa yani? Ne yapmalı, Nasıl yapmalı?




 
Dayım da kalp büyümesi ve kalp kapakcikliklarinda sıkıntı vardı. Kapakcik sıkıntısı büyüme ile mi ilgiliydi bilmiyorum ama ameliyat oldu,3 kapakcik değişti,yıllar sonra da pil takıldı.ilaclarini kullanıyor düzenli takibi yapılıyor şükür çok iyi. Geçmiş olsun sizin hastanizada.


  • brnbrs  (11.08.22 15:01:01) 
Kalbin bir bölgesinin elastik özelliğini kaybedip genişlediğini ve artık kasılıp kanı vücuda pompalayamaz hale geldiğini düşün. Öyle bir şey.
Çaresi kalp nakli olabilir.

  • Mirket  (11.08.22 15:02:00) 
Geçmiş olsun. Kalbin %40 kapasite ile çalıştığı kısmı biraz karışık. Eğer doktor ona kalbinin kan pompalama gücü %40 gibi birşey söylediyse bahsettiği büyük ihtimalle ejeksiyon fraksiyonu değeridir. Bu değer zaten kimsede %100 olmaz. Hiçbir kalp hastalığım olmayan benim değerim de %50. %40'ın altında efor kapasitesinde düşme olur.

Ayrıca kalp büyümesi kendi başına vir hastalık değildir. Kalpteki bir durum, kullanılan bir ilaç veya vücuttaki başka bozuklukların sonucu olarak ortaya çıkar. Bazen geri dönüşümlü olur, yani kendi kendine düzelir. Doktor mutlaka anjiyografi veya başka tetkikler yapmıştır. Buna yol açan sebebin tedavi edilmesi gerekir, kalp büyümesinin özel bir tedavisi yoktur. Eğer tespit edilemediyse kalp damar hastalıklarında ileri bir hastaneye veya iyi bir uzmana başvurun.
  • curukturpkokusu  (11.08.22 21:26:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.