[]

Kedi mamasini hep ayni marka, aroma mi aliyorsunuz?

bebekken ND, kisirlastirdiktan sonra proplan en son sanabella aldim proplanla karistirip veriyorum. mide ve tuvaletinde sorun yok ama sanki arada bu degisiklik iyi diye dusunuyorum(nedeni bilmeden). simdi kuzu etli sanabella bitince balikli alsam mi diye gecirdim aklimdan.
Sorum su siz nasil tercih ediyorsunuz?



 
Biz de arada degistirsek mi diyoduk da sordugumuz herkes/her veteriner gerek yok dedi. kaliteli mama kullaniyosan, kedi yemeye devam ediyorsa sorun yok


  • fakyoras  (10.08.22 21:24:43) 
Nerede kampanya varsa oradayız.


  • not dark yet  (10.08.22 21:31:59) 
bende nüfus fazla olduğu için en az alerjik et olan geyik etliyi tercih ediyorum.
nd'nin balkabaklı serisini kullanıyorum çünkü birinin bağırsakları sorunlu.
diğerini balıklı kuru mama kusturuyor.
kümes hayvanlılar özellikle yazın kaşıntı yapıyor.
kuru mamanın markasını da aromasını da değiştirmiyorum.

bir ara gümrük sorunundan dolayı geyik etli piyasada kalmamıştı, kuzulu aldım.

haftada 1-2 kere yaş mama veriyorum, onda da sadece havuç gibi şekerli sebzelerden kaçınıyorum.
onun dışında domuzlu da veriyorum, ciğerli de, balıklı da.

kuru mamada değişiklik özellikle kedilerin sindirim sistemini yoruyor biraz.
  • blatta hiberna  (10.08.22 21:39:01) 
Bizim veterinerimiz de değiştirmeye gerek yok dedi, sürekli aynı Acana mamayı kullanıyoruz, hep aynı miktarda yiyor. 3 yaşında, son 2 yıldır sabit 3 kilo (dişi).


  • orient blue  (11.08.22 00:23:23) 
Biz vete sormadık. Ama aynı mamadan sıkıldıklarından emin gibiyim. Proplan, royal canin, nd'den birini değiştire değiştire alıyoruz. Eski paket bitmeye yakın, yeni mamayı açınca yeni mamada yığılma oluyor. Tabi taze olmasının da etkisi vardır ama böyle bir durum var.


  • baal  (11.08.22 06:30:14) 
Ben veterinere sorduğumda yiyorsa değiştirmeyin sıkılmaz o demişti. Her gün aynı şeyi (Royal Canin Sterilised) iştahla yiyor.

2 yaşında, dişi. Bizimki 6 kilo. Ayı.
  • pispinti  (11.08.22 08:45:04) 
bize, hill's, nd ve proplan arasında değiştire değiştire kullanabilirsiniz demişlerdi kısırlaştırdıktan sonra.
nd'de tüy problemi yaşadık, tüyleri matlaştı, dökülme ve keçeleşme oldu (uzun tüylü) virbac kullanıyoruz 1 yıldır ve hiç değiştirmedik cesaret edip de.

ıslak mama veriyoruz haftada 1 gibi.
  • amelie poulain  (11.08.22 09:27:10) 
@baal aynen dedigin gibi oldu ben azicik karistiriyordum normalde ama bu sefer karistirmadan sanabelleyi yanina koydum proplanin, saldiriya gecti bir guzel yedi sonra serpistirerek ekliyorum


  • ala09  (11.08.22 15:59:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.