[]

piyanoya başladım nelere dikkat edeyim?

yıllardır gitardan sonra çok zor geleceğini düşünerek (özellikle sol el ve fa anahtarı) vazgeçiyordum. gitarı da öylesine çalıyorum, pro. değilim.

simply piano premium aldım, haftada 4 gün falan çalışıyorum. henüz bir kaç hafta oldu, keyifli gidiyor ama zor tabiiki.

1. sol el hala tembel ve fa anahtarında notaları okumakta zorlanıyorum. yani do'yu hala (sol anahtarı var gibi sayarak) la diye görüyorum veya pozisyon değiştirirken falan iyice ezbere basıyorum, nota yerlerini sayamıyorum yani. nasıl olacak? :(

2.hem iki el kombinasyonunda hem de el/parmak pozisyonlarında beni kontrol eden biri bir süre daha olmayacak, kas hafızama yanlış yerleşmesinden endişe ediyorum önereceğiniz bişey var mı? (sandalyemi yükselttim, ellerim bilekten açılı durmuyor, yani parmak uçları tuşlara düşer gibi, ona dikkat ettim)

3.yeni başlayanlar başka ne yapsın? :D

thanks.

 
yeni baslayanlar duzenli ve cok calissin. baska bir seye gerek yok. olmuyorsa henuz yeterince calismamissin demektir. “sazini yenmek” denir buna.

once sazini seveceksin. sen onu seversen o da seni sever. sonra da cok calisip sazini yeneceksin.
  • alperz  (10.08.22 07:22:29) 
Kesinlikle alperz +1

Bir de Piano Note Quiz diye küçük bir uygulama var. Bunu indirip boş zamanlarında nota çalışabilirsin. Birkaç günde hem sol anahtarı ben fa anahtarını çözersin. Tabii nota zamanları daha önemli ama ona da pratik yapa yapa ulaşırsın. “Olmuyor” deyip bırakma, aynı şeyin üzerinde ısrar et, bir süre sonra yavaş yavaş olmaya başladığını göreceksin.
  • himmet dayi  (10.08.22 07:35:49) 
tartışmasız yeni başlayanların en büyük yanlışı acele edip "of olmuyor" diyerek mod kaybedip iştahlarının kaçması.

5-10 günde değil ama düzenli pratik yaptıkça o zorlanılan şeylere nasıl zorlanmışımı diye bakıp gülüyorsun.

ben asla yapamam çok zor dediğimi hatırladığım her şeyi kendimi çok az yetenekli görmeme rağmen günlük pratik sayesinde otomatik çalabiliyorum.
  • patronaj1  (10.08.22 16:53:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.