[]

Bel fıtığı için tavsiye

45 gündür resmen iki büklüm geziyorum.yerden bi valiz kaldırdım ne olduysa orda oldu. Bi agrı girdi çıkmıyor. Mr çekti doktor, 2 tane fıtık var, Biri baya ilerlemiş, daha da ilerlerse ameliyat olman gerekir dedi. Kortizonlu bi tane igne verdi yaptirdik ama hikaye. Belimden kalçama indi agrı. Krem,hap, iğne hepsi fasa fiso. Asla gecmiyor. 40 gündür de bayramdı, mesaiydi,taşınmaydı derken istirahat edemedim. Yarın da yeni işime başlayacağım. Rapor ya da izin alıp dinlenmem mümkün değil. Ama artık son raddeye geldim. Bezdim.

Bu illetten cekmis olanlardan varsa etkili tavsiyesi olan soyleyebilir mi? Gercekten cok ihtiyacim var. Moderasyondan ricam soru 5-6 saat yukarıda kalabilir mi?


 
Rapor ya da izin alıp "hiçbir şey yapmayacaksın." Günlük aktivitelere devam ettiğin sürece çekmeye devam edeceksin. Sabahları güneşte ısınmış araba koltuğuna oturmak bana baya iyi gelmişti. Bir de doktor magnezyum takviyesi kullan demişti.
Kullanırsan da sürekli ishal yapıyor evden uzaklaşmaman isabet olur.
Kapsamlı bir doktor muayenesi de şart. İğne yaparlar acile gidersen. İğne tedavisi ile 3-4 günde rahatlarsın.
İşim daha önemli deme, biraz daha devam edersen ameliyat ve geri dönülemez hasarlara neden olabilir.
  • tum haklari saklidir  (10.08.22 00:04:44) 
İğneyi yazmışsın kişisel fikrim tek iğne ile toparlanmiyor ağır durumlarda 3-4 gün devam etmek lazım ama hepsinden onemlisi hareket ettikçe tedaviler işe yaramaz, dinlenmelisin


  • tum haklari saklidir  (10.08.22 00:06:15) 
çok geçmiş olsun.

40 gün fazla yani hayata devam edebilmek için fazla. acaba ameliyatlık oldunuz da doktor yine de net bişey söylemedi mi? başka birine göründünüz mü? şehir belirtmediğiniz için bişey diyemeyiz ancak sonu ameliyat gibi duruyor.

çeşitli ilaçlar var ama onlar sadece işin makyajı. zaten buradan kulaktan duyma bilgiyle almayın.. acile gidip iğne olmak en etkilisi. cabral falan var mesela ama direkt o kas gurubuyla kalp kası aynı olduğu için çok içince bayıltıyor gibi gibi.. ya da ek olarak size iyi gelen merhemleri deneyeceksiniz. fizik doktorları kasları aktive etmek için bir başka tür iğne (ilaçsız, akapunktur iğnesi gibi) bişey de yapıyor. ama yani o ağrıya pek bi etkisi olmayabilir.

bi de herkesin ağrı eşiği farklı. siz şu anda vücudunuzu normal hareket ettirebiliyor musunuz yoksa vüct aldığı pozisyonda kasılı olarak kalıyor mu? kalıyosa ne kadar sürede açılıyor/çözülüyor?

son olarak sert yatakta yatın.
+ uygun tip korse de iyi gelecektir.
  • jimjim  (10.08.22 00:09:02) 
Yattığınız yatak yumuşak mı? Mümkün olduğunca sert bir yatak bulun, onda yatın.

Ne zaman koltukta otursam ağrımaya başlar meret. Ben buradayım der hemen. Mümkün olduğunca sandalyede oturmaya dikkat ederim.
  • Mirket  (10.08.22 01:06:53) 
Bunu sadece çeken bilir öncelikle geçmiş olsun. L5s1 Protrüzyon fıtığım var. Ağrı topuğunuza kadar inmemişse, ayağınız düşmediyse ameliyat etmek istemiyor doktorlar. Topuklarınızda ve ayak parmaklarınızda sinir hasarı yoksa mckenzie hareketleri ve yin yoga ile toparlayabilirsiniz. Bana kas gevşetici ve ağrı kesici haplar yazıldı 15 gün kullandım. Kullanmazsam yatakta dönemiyordum. Ağrı bıçak saplanır gibiydi ve bir daha ayağa kalkamayacağım çalışamayacağım diye ağlıyordum. Sonrasında yin yogaya başladım. Ve her gün fizik tedavi bölümünde elime tutuşturulan günlük basit egzersizleri yaptım. Bel ağrım 2 3 ay içinde yok oldu. Şu an çok şükür hiç ağrım yok. Tek olay istikrarlı şekilde hareket etmek. Kendi başıma yapamam diyorsanız fizik tedavi ile başlayın hareketleti öğrenin evde devam edin.


  • buzbebek  (10.08.22 01:13:56) 
uzman değilim sadece müzmin bel fıtığı hastasıyım. ona göre okuyun derim.

extrude seviyedeyim, bacağa vuran ağrıdan neredeyse 100 metre bile yürüyemiyordum, ameliyatın ucundan döndüm. bir sonraki aşama zaten sekestre yani kopmuş fıtık.

önceleri fizik tedavi gördüm bir halta yaramadı ama kedi-deve hareketinin işe yaradığını düşünüyorum. beni ameliyattan döndüren ise tahminimce uzun süreler orta sert yatakta sırt üstü yatmak oldu. kısacası yatıp dinlenmek iyi geliyor.

diğer yandan öyle ya da böyle bir şekilde ameliyat masasına yatarım diye düşünüyorum. kendime dikkat etmeme rağmen ara ara belde hafif bir ağrıyla buradayım diye kendini hatırlatıyor. şu an için bacakta ağrı veya uyuşma yok.
  • lazpalle  (10.08.22 11:08:31 ~ 11:10:03) 
Seni yormucak şekilde yüzmeye ya da platese basla, kaslarin guclenmedigi sürece ağrın ve şikayetlerin devam edecek. 1 kere ameliyat oldum. Sonrasında 2 yıl plates yaptım hiç ağrım kalmadi. Spor u bırakıp eski hayata dönünce kaslar zayıfladı ve yine ağrılar başladı. En azından tolere edebiliyorum ilaçla falan.

Ayakta uyuşma,his kaybı, idrar tutamama gibi şikayetlerin olmadan ameliyat olma.
  • brnbrs  (10.08.22 11:22:29) 
Sirt icin oturdugu sandalye arkasina masaj yapan bir sirtlik aldi is yeri arkadasim iyi geldigini soyluyor


  • eja  (10.08.22 12:09:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.