[]

servisimde kadınlara ayrılmış alan olması

merhaba yaşadığım olayı anlatmak ve fikirlerinizi almak istiyorum, olayları ben mi çok abartıyorum bilmiyorum, fikrinizi yazarsanız sevinirim.

bugün stajdan çıkışta servisde bir kız stajyerle bir şey hakkında konuşurken onun karşısındaki koltuğa oturdum, sonra sohbet falan bitti kulaklığımı taktım servisin kalkmasını bekliyorum. sonra şöfor geldi ve bana herkesin içinde söylenmeye başladı; kadınların yerine oturmuşsun kalk geç arkalara bayanlar nereye oturacak falan. haremlik selamlık mıydı dedim, anlamadı anlamını, geçtim arkaya bir başkası söyledi kadın erkek ayrıdınız mı diyor yani falan diye, neyse benim oturduğum koltuk bomboş gitti sonuç olarak. yani önüm yanım bayandı da arkalarım erkekti. bu şekilde kendimi rencide edilmiş hissettim, oturmak isteyen kimse yokken azarlarcasına kaldırılmak, koltuğun boş gitmesi falan. başlığı böyle koydum da anlıyorum erkek çoğunluğu olan bir servis, kadınlar erkeğin yanına oturmak istemeyebilir koltuklar ufak zaten birinin yanına oturmayı ben de istemiyorum bu yüzden. ama bir kadın gelip rica etse sorun yoktu da durduk yere şöförün böyle demesini bilemedim.

yani durumu ben mi abartıyorum bu olay herkese normal mi geliyor ? ne gerek vardı yani durduk yere bunu söylemeye. siz ne düşünüyorsunuz?

gerçekten gereksiz yere laf yemek zoruma gitti. kendi şirketimle bunu paylaşmalı mıyım susmak istemiyorum burda biraz abartıyor gibiyim paylaşmak isteyerek, kafama takmadan devam etmeliyim ama başaramıyorum.

edit: yeni başladım, sabahları kadınların hep önde olduğunu görüyordum da özel bir kural var diye düşünmedim.

 
Hocam şimdi işyerinizin bu konudaki politikası nedir bilmiyorum servisinizde böyle bir durum varsa sen de bunu bilerek oraya oturduysan hata sende, ha şoförün üslubu da önemli tabii ama hata sende. Bilmiyorsan ve şoför ayı gibi gelip seni kaldırdıysa hata şoförde. Ha ben her iki duruda da şikayet ederdim şoförü üslubundan dolayı ama o ayrı tabii.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (09.08.22 20:13:46) 
eski iş yerimde de böyle oturuluyordu en ön koltuklar kadınlara sonra erkeklere şeklinde idi. stajyermişsiniz genelde şirketlerde bu gibi konularda stajyerleri pek umursamazlar.


  • belkider  (09.08.22 20:23:07) 
Şöförün uslubu çok çirkin ne olursa olsun haksız.
Harem selam konusuna gelince erkekler kalıplı olduğu için koridora taşabiliyorlar mecburi. bu sebeple kadınlar için ilk 2 sıra gibi bir düzen olabilir. Eski çalıştığım kurumda vardı mesela ama yanlış oturana şöförümüz tek laf etmezdi bizden erkekler gel hocam hanımlar rahat insin binsin derdi. Şöförün personele çemkirmesi çok çirkin.
Servislerle ilgilenen biri vardır illa sizin firmadan. Ben olsam iletirim.
  • cilekli pasta  (09.08.22 20:24:13) 
tabi ki söfor saygısızca uyaramaz, size kibar şekilde söylese bu meseleye takılmazdınız.

koltuklar çok darsa erkekler ve kadınlar beraber oturmak istemeyebilir, illa haremlik selamlık olarak düşünmedim ama mutlaka servisle ilgili kişiye bunu anlatın.
  • kurcalamabozarsin  (09.08.22 20:31:46) 
Öncelikle böyle bir olay var. Kadınlar öne oturuyor. Fabrikada çalıştım.

Şoför medeniyetsizmiş. Kalk geç denmez. Konuşmayı bilmiyormuş. Ona o an cevap vermen gerekiyordu. Tavsiyem sivrilmemen yönünde. Şirket çalışanı bile değilsin. Kimse seni savunmaz.
  • dissendium  (09.08.22 21:00:29) 
servislerde yazısız bu tarz kurallar olur. benim çalıştığım ilk işyerinde de herkesin kendi belli bi yeri vardı kadınlar da önce otururdu evet. topluluğun içinde kabul görmek istiyorsan ki bu çok önemli, bir hareket yapmadan önce bi sağı solu tartmanı öneririm zorluk yaşamaman için. şöförün saygısız olması ayrı bir konu tabii ki


  • roket adam  (09.08.22 22:49:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.