[]

bankacılık sorusu?!

Selam,

Birkaç sorum var.

1. kredi çekeceğim, teminat istiyor Halkbank, teminatsız da veriyor ama daha az para veriyor. teminatta da iki seçenek var. birinci seçenek taşınmaz ipoteği ama onun da masrafı(ekspertiz vb) çok diye ve evi 3 sene içinde satabilirim diye yapmak istemiyorum. ikinci seçenek de döviz koymak. onunla ilgili çekincem de dövizi elimde tutmak, bankaya koymamak gibi bir kuruntum var. malum koşullardan öte. sizce çok mu yersiz kaygı?


2. miles and smiles kart kullanıyordum garanti bankasından. artık çok olayı kalmadı diye iptal ettim. yerine tekrar alacağım. kuveyttürk ve qnb var. ikisi de arap bankası olması bir yana, kuveyt türk güven vermiyor. haksız mıyım? 200.000 e kadar garanti varmış yasal ama daha çok altın koymayı düşünüyorum miles and smiles kampyanlarından daha çok faydalanmak için.

3. miles and smiles için hangisini tercih etmeli?

4. elimde somut altın varken bunu gidip bankaya koymak mantıklı mı? hele böyle dönemde. dünyadaki ekonomik durumdan bahsediyorum.

teşekkürler

 
2. haksızsınız. kuveyt türk neden güven vermiyor?
4. elinizde somut altın tutmaktan bence çok daha güvenli banka. tereddütünüzü tam anlamadım açıkçası. devlet bankalardaki varlıklara el koyar diye mi düşünüyorsunuz?

  • mustafakesekci  (09.08.22 16:34:59) 
1 çok çelişkili. Devlet paranıza el koyarsa mahsup edersiniz borcunuzdan.


  • fistikthecat  (09.08.22 19:42:25) 
ne alaka, markaya takildiysaniz soyliyelim: kuveyt turkiye'den cok daha zengin bir ulke.


  • hot potato  (09.08.22 19:54:28) 
modern bir finans sisteminden faydalanmak için çok kuruntulu bir müşterisiniz. dövizi bile bankaya koymayan birine bankalar nasıl bir katkı neden sağlasın? bunlar bir yana, 10+ yılık m&s üyesi olarak söylüyorum garantinin programı diğer ikisine göre hala daha iyi öyle söyleyeyim. qnb m&s hele tam çöp. bu mil işlerini çok önemsiyorsanız önerim elite plus olacak kadar uçup garantiden tekrar kart çıkartmanız. düz müşteriler için bu kredi kartı artık çok anlamsız oldu.


  • roket adam  (09.08.22 22:56:19) 
@roketadam sıklıkla uçtuğumuz rotada thy ve anadolu jet uçuşu direkt olarak yok. o yüzden çok anlamlı olmadı o iş. ama bir yandan maximiles ve wings puanları da hiç kayda değer değil. yüzbinin üzerindeki harcamama 458 mil birikmiş işbankasında. lütfediyor. garanti cidden çok daha iyiydi.

modern finansal sisteme dair şüphem yok, ülkede sabit kura geçtik, çekim limiti koyduk vb. durumlar olursa diye bu dönem özelinde çekincem var.

kuveyt fakir ülke değilmiş bugün de bunu öğrendik. o bankada leasing yapanlar dışında çok da kullanan görmedim, eş dosta sorunca da ben koymazdım diyor. sebep yok. bilsem sormam zaten de bu algı niye...

@mustafakesekci evet, devlete dair olmasa da hükümete karşı güvensizim. acil durumda değerli eşyamı alır giderim güvencemi emanet etmek istemedim. (komplocu mode off)
  • bir ileti paylastim  (11.08.22 14:58:27) 
bankanızdaki varlığınıza çökecek kadar gözünü karartan devlet/hükümet her neyse elinizdeki fiziki varlığa hayli hayli çöker. tamam bir ekonomik kriz var, sorun ortada ama o kadar da değil yahu.


  • mustafakesekci  (11.08.22 19:26:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.