[]

Boot Sorunu-Ancak Siz Yardım Edebilirsiniz Bana

Şimdi ben usb belleği takılı unutmuşum pc'de. Boot sıralaması da önce usb drive'dı.

Oradan format gibi sistemi önyüklemeye çalıştı sabah pc yi açmaya çalışınca. Tabi usb de foto vs var. Sistem kurulumu yok.

Neyse çıkardım usb'yi bir daha başlattım bir şekilde açıldı makina ama sanırım boot biraz ayvayı yemiş gibi.

Şimdi tutarsızlık var bazen açmıyor. Bu sabah geri yükleme sordu, onarımlar denetleniyor falan dedi, baktım sonra açılmış güzelce. Ama sıkıntı var bir gün patlayacak gibi sistem. Win 10 bu arada.

Sorularım:

1- Boot'taki ayarsızlığı nasıl düzeltebilirim? (Bios'tan sıralamayı sormuyorum.)
2- Ne olur ne olmaz diye yedek alsam, aldığım yedek boot'taki sıkıntıyı da yedekler mi?

 
bence sorun tamamen bios'taki siralama. Hem hard drive i tepeye alip hem de diger ihtimalleri (usb vs.) disable ettiğinizde düzelmeli.
yedek alirsaniz halihazırdaki sorununuzu kopyalamazsiniz. birisi işletim sistemi birisi donanima hangi işletim sisteminin yukleneceği ile alakali. sistem geri yükleme noktasi gibi bir sey de oluşturabilirsiniz.

  • sparkle kiddle  (09.08.22 14:40:30) 
formattan sonra bios'ta ilk sırada bırak içinde fotoğraf olan flash diski, windows image'i olan flash disk bile unutsan senin boot ayarlarını etkileyecek bir sıkıntı çıkarmaz. kaldı ki normal bir flash diskmiş. pc zaten saniyeler içinde ilk sıradaki flash diskte birşey bulamayıp ikinci sıradaki hard diske geçiyor başlangıçta.


  • onemoremile  (09.08.22 17:20:18) 
@onemoremile

benim de kafamı karıştıran bu oldu. acaba rufus'tan sonra formatlamadım mı usb'yi?
ondan olmuş olabilir mi :(
  • istanbul gecesi  (09.08.22 20:46:29) 
formatlamasan bile senin boot ayarlarını bozması için bir sürü seçim yapıp onay vermen gerekiyor, usb kendi başına bir şey yapamaz ki. şöyle düşün format anında usb takılıyken pc defalarca açılıp kapanıyor, en son restartında teknik olarak yine usb'den başlatması lazım ama orada işletim sistemi bulamayınca harddiske geçiyor ve pc açılıyor. usb'yi elemelisin bu yüzden.


  • onemoremile  (10.08.22 07:59:40) 
tamam teşekkürler, yedek de aldım zaten. Bir daha cortlarsa basar formatı yedeği çekerim.


  • istanbul gecesi  (12.08.22 02:00:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.