[]

(Çözüldü!) Buradan Eve Fare Girer mi?

Birkaç gün içinde 3 fare yakaladım. En çok mutfak tezgahının altındaki bu kısımdan şüpheleniyorum. En çok kakayı oraya bırakıyorlar. Kapanı da oraya koydum ve son ikisi orada ve aynı gün içinde yakalandı.

Bu sabah bulaşık makinesinin gider borusundaki kırık/delik dikkatimi çekti. Fareler buradan girip çıkıyor olabilirler mi? (Hortumun içi düz/kaygan olduğu için belki de onun içinden geçemezler diye de düşünüyorum.)

Not: Kapan normalde öldürmeyen cinsten. Ama bir fare kafası sıkıştığı için öldü.

EK: Evde bunun dışında farenin geçebileceği bir nokta daha keşfettim: sürgülü PVC pencerelerdeki sürgü boşlukları. İki parmağımı yan yana sokabileceğim genişlikte. Fotosunu ekledim. (Yanlış alarm!)

Sonuç: Yanılmışım, hem de çok fena. (Peşin hükümlülük fena bir şey.) Kocaman kanalizasyon borusu zaten tamamen açıkmış! Hortumdaki küçücük deliğe gerek yokmuş yani.

Açıklama: Ev sahibinin akrabası gelip kontrol etmişti, fark etmemiş. Daha önce biz de orada temizlik yapmıştık, fark etmemiştik. Meğer koskocaman delik orada öylece duruyormuş. Tecrübesizlik işte. (Veya peşin hükümlülük.)

Umarım birilerine faydası olan bir entri olmuştur.

Not 2: Kapana fıstık ezmeli ekmek takınca çok çabuk geliyorlar. Yaklaşık 30 saat içinde 3 fare yakalandı.

 
tam farelik yer. nereye gidiyor, borunun diğer tarafındaki delikler nasıl bilmiyorum ama farelerin en çok takıldığı yerler buralar.


  • patronaj1  (09.08.22 11:45:56) 
Girer.

www.gzt.com

Videonun sonlarına gel direkt.

Bu arada o deliği kapatınca bulaşık makinesinin içine de gidebilir :) Öğrenci iken arkadaşların başına gelmişti.
  • himmet dayi  (09.08.22 11:46:39) 
Of hem de nasıl girer. Arkadaşımın gider hortumunu kemirip içinden çıkıyorlardı. O deliği de fareler yapmış olabilir.


  • kobuzchu kiz  (09.08.22 12:59:26) 
oha neredeyse kedi geçer ordan be. acil çözüm bulun, veba falan bulaşmasın maazallah.


  • istanbul gecesi  (09.08.22 14:59:22) 
Kuyruğunun girdiği yerden fare de girer derler ki bu delik kocaman


  • elorelia  (09.08.22 16:25:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.