[]

mühendislik - lojistik

arkadaşlar merhaba

makine mühendisliğinden mezun oldum, kurumsal bir şirketin lojistik departmanına iş başvurusu yaptım, araştırmalarıma göre lojistik departmanlarında çalışanlar genelde ya lojistik mühendisi ya da endüstri mühendisi .

sizce lojistik mühendisi/endüstri mühendisi olmamak iş için bir dezavantaj oluşturur mu ?

 
Pek olmaz. Birçok lojistik firmasındaki durumu biliyorum. Girip çıkan çok oluyor. Makine mühendisi için pek uygun değil. Makine mühendisiyim, oradan biliyorum.


  • dissendium  (09.08.22 01:24:44) 
Olmaz.
Bir insani lojistik okumus ya da okumamistan ayıracak şeyler lojistik terimlerini, dünyasını bilmesi falan olur.
Ama lojistikte asıl olay operasyonu yonetebilme, stresle başa çıkma, raporlama vs gibi olaylar.

Yani ben lojistik mezunuyum ama yaptığım işte "aha lojistik iyi ki okumuşum" diyeceğim tek şey matematiksel modelleme planlama, simulasyon gibi dersler. Onun dışında yok incoterm, yok satın alma, yok tehlikeli madde vs bunların kaçını kullandım, belki yüzde 5.

Bu arada lojistikci olarak lojistik servis sağlayıcısı ben sevmem. Türkiye'de özellikle düzgün firma değilse genelde ureticilere oranla daha kötü sartlari. Bir de servis saglayici olduğu için sürekli müşteri muhabbeti var. Kendim sürekli bu firmalarla muhatapta olduğumdan işlerini kolay bulmuyorum. Benimkisi de kolay değil tabi ama olsun.

Ben olsam mühendis titlei ile üretim yapan firmada supply chain kasarim.
  • logisticsmanager  (09.08.22 01:39:55) 
Daha cok operasyon yonetecegin icin dezavantajin olmaz.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (09.08.22 08:43:30) 
Dezavantajın olmaz çok fazla. Olan kısmı da çok hızlı kapatırsın, atla deve değil. Ama lojistikte mutlu olmazsın. Mühendislik yapacağın bir alan degil. Daha teknik alanlarda kariyerine başlamak daha avantajlı olur. Üretim, Ar-ge vs. gibi.


  • himmet dayi  (09.08.22 08:45:25) 
@logisticsmanager hocam supply chain process engineer içim kurumsal bir firmaya başvurdum.

@himmet dayi hocam üretim de çalıştım pek benlik biryer değil.
  • stocker16  (09.08.22 13:19:23) 
Sanırım olmaz.
www.esalco.com şirketinin bünyesinde operasyon bölümünde görev almaktayım, ama senin konumun aksine avantaj oluşturur diye düşünüyorum.

  • spacenet  (24.10.22 17:41:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.