[]

amerikan vatandaşı akrabamın beni yanında götürmesi

merhaba

30 yıldır amerikada yaşayan 50 yaşında 1 akrabam var.

amerikan vatandaşı.

aralık ayında geldiğinde pasaportun varsa gel seni yanımda götüreyim demişti.

ben de o zaman gitmek istemiştim. ama şimdi gitmek istiyorum.

bu ay tekrar gelecek türkiyeye.

böyle bir şey olabilir mi ?

ya da nasıl olabilir ? aklım almıyor.

bu konularda bilgim yok.

aydınlatırsanız sevinirim.

teşekkürler.

 
ya kafası iyiymiş ya da sizinle dalga geçmiş abd vatandaşı kişi.

ek: halihazırda abd vizeniz olmadığını farz ederek söylüyorum tabi bunu. vizeniz varsa biletinizi alır götürür sorun olmaz.
  • nrmnm  (08.08.22 16:04:38 ~ 16:05:50) 
Davet yollama sistemi vardı eskiden kolay vize alabilmek için. Halen varsa ve Amerika'da geçerliyse yanınıza gelmeden davet yollasın size. Siz de o buradayken vizeye başvurursunuz, çıkarsa beraber dönersiniz.

"Vize davetiyesi ya da diğer adıyla davet mektubu; vize uygulayan bir ülkeye seyahat etmek isteyen kişi için, vizesine başvurulan ülkede yaşayan birisinin, ilgili konsolosluğa hitaben yazdığı ve o kişiyi kendisini görmeye davet etmek istediğini anlattığı mektuba vize davetiyesi ya da davet mektubu denir.

Davet eden kişinin illa o ülkenin vatandaşı olması gerekmez. İş, eğitim, araştırma, mültecilik gibi çeşitli sebeplerden o ülkede yasal oturuma izni bulunan herhangi bir kişi de sizi onu ziyaret etmeniz için yanına davet edebilir ve konsolosluğa hitap ederek sizin için vize davet mektubu gönderebilir.

Amerika'dan davetiye almak için Amerika'daki kişi ile iletişime geçerek davet mektubu talebinizi iletmeniz ve davetiye için gerekli olan bilgileri vermeniz gerekecektir. Amerika vize davetiyesinde olması gereken bilgiler: Davet eden kişi adı-soyadı, adresi ve telefon numarası."
  • anaphylacticshock  (08.08.22 16:12:22 ~ 16:21:04) 
Orada oturum ve izni bu şekilde alamazsınız. Ülkeye giriş yapmak için faydası olabilir.


  • kobe824  (08.08.22 16:12:51) 
Sponsor vs görünürse götürebilir de öyle hadi gidiyoruz tarzı nasıl oluyor anlamadım. Vize başlı başına zaman alan bir süreç.


  • ckisc  (08.08.22 16:13:42) 
Davet yollama nasıl oluyor?


  • ckisc  (08.08.22 16:14:18) 
Aile birleştirme vizesi mi ne diyorlar, normalde verdiklerinden daha çok bir vize süresi veriyorlar. Mesela italyada 6 ay (hala girme yasağı var mı bilmiyorum ama normalde yasak olan yere “akrabaları/eşleri/sevgilileri görüştürme mezusu” nedeniyle izin veriliyordu max vize süresiyle).
Amerika için de vardır böyle durumlar.

Ama her halükarda şartları sağlayıp vize başvurusu yapmanız gerekiyor. Onun dışında oturum veya vatandaşlık sağlamaz. Vize süresi içinde iş bulup vatandaşlık süreci başlatılabilir en fazla.
  • Unde bach canim  (08.08.22 23:56:56 ~ 23:59:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.