[]

Telefonu sürekli powerbank ile şarj etmek?

Yani şarj etmek için her seferinde priz yerine powerbank kullanmak telefon sağlığına zararlı mıdır? telefon iphone, powerbank xiaomi 18 watt




 
Kesinlikle zarar verir


  • mevsimler  (07.08.22 21:12:41) 
ben zarar verecek bir durum goremedim ama, neden zarar versin ki? mesela en dusuk iphone se bataryasi (nesline gore) 18 watt, senin powerbank 18 watt basıyorsa sorun degil ama 30 watt basıyorsa sorun.


  • e mice  (07.08.22 22:30:46) 
zarar vermesi için bi sebep yok. normal 5-9-12v artık şarj profiline göre neyse, dc akım veriyor. şarj cihazından bi farkı yok. mice'ın dediği de yanlış. telefonun desteklediği maksimum hızlı şarjdan daha hızlı şarj edebilen bi powerbank kullanmak da problem yaratmaz. çünkü o sadece maksimum hızı... senin durumunda bu 18w, telefonun 9v2a veya 12v 1.5a profillerini destekliyorsa 18w ile şarj olur standart hızlı şarj desteklemeyen bi telefonu o powerbank ile şarj edersen muhtemelen 5v2a yani 10w hızla şarj eder... 18w basmaz :D powerbank güç basmıyor telefon çekiyor ihtiyacı olanı... uygun koşullarda şarj edilen cihaz ile şarj aletinin desteklediği ortak profillerden en hızlı olan kullanılır. burada şarj edilen cihazın batarya durumu sıcaklığı vs. gibi etkenler var tabi 0-100% full şarjda devamlı tam hızda şarj olmaz. bir de bu hızlı şarj profillerinde hızlı şarj sistemi de önemli. mesela bazı markalar proprietary profil kullanıyor bazısı usb-pd kullanıyor bazısı snapdragon quickcharge kullanıyor vs. bunlar da cross compatible değil. bi telefon hem proprietary hem qc hem pd destekleyebilir ama bunları farklı maksimum hızlarda destekler mesela pd 27w proprietary 33w desteliyor benim telefonum. kendi şarj cihazı da 27w pd destekliyor ama 3. parti bi kablo kullandığımdan bu proprietary 33w profil aktive olmuyor hem şarj aleti hem de telefon 33w desteklediği halde 27w pd ile şarj ediyor. karışık biraz bu hızlı şarj olayı detaylara girince.

telefon bataryasını etkileyen en temel iki etken çok fazla doldurmak ve çok fazla boşaltmak. ne kadar 50% seviyelerine yakın tutarsan o kadar uzun ömürlü olur, pratikte 20-80% aralığı ideal denebilir.

tldr: telefonu hangi şarj aralığında kullandığın önemli, kaynağı değil. ister powerbank kullan ister normal şarj cihazı. ama sürekli powerbank ile şarj etmek powerbank için kötü olacaktır, gereksiz yere fazla döngüye sokacaksın ve onun ömrünü kısaltacaksın. o yüzden imkanın varken normal şarj cihazını kullanman daha mantıklı.
  • konetsu  (07.08.22 23:51:23 ~ 23:59:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.