[]

Kanlı ishal - kurtulur mu?

dün bir yavru sahiplendik.
zaten koşulları bomboktu, verenler öyle olmadığını yansıtmaya çalışsa da.

2-3 saat yol geldik, hayvanın üstünde kene-pire falan görünce bi veterinere götüreyim, hem de kaydını vs. yaparız veterinerle tanışmış oluruz dedim. tam klinikten çıkarken ishal olarak tuvaletini yaptı, kokudan şüphelenen veteriner test yaptı ve parvo pozitif olduğunu söyledi.

2 aylık yavru.
anne sütünden ne kadar faydalandı bilmiyoruz, ama çok sağlıklı gözüküyor. sabah biz almadan önce mama yediğini (iştahının henüz kesilmediğini) biliyoruz, gayet kilolu 4.5 kilo zaten, halsizlik yoktu ama uzun yol gidince 3-4 veteriner dolaşınca halsizleşti. (diğer testlerde sorun çıkmadı bu arada)

akşam veterinere bıraktık, en az 3 gün tedavi olacak. tabi ki veteriner çok ümitli olmamamamızı söylüyor.

ekşide, burada vs. milyon tane yazı okudum. baya da kurtulan var, nolur sanki bizimki de kurtulsa? o bakışlarını falan hatırladıkça moralim bozuluyor, zavallı yavru.

sizce henüz yalnızca ishali başlamış olan yavruda, bu erken teşhis mi sayılır? (kan, ateş, halsizlik, iştahsızlık henüz başlamamıştı veterinere teslim ettiğimizde)

şuan veterinerde, birkaç gün orada kalıcak eğer vefat etmezse. öğlen gidip görmek istiyorum.

gerçektne kurtulma ümidi nedir? yüksek olmadığını biliyorum ama, internette de aşırı fazla kurtulan yavru görünce ister istemez içimde bir umut ışığı doğdu. doğmasın mı?

 
bu arada "korkul uve stresli ortamlarda bağışıklık hepten düşer" diyenler de okudum. hani veterinerlikte tek başına kalıyor olması bir sorun mu acaba, sık sık yanına mı gitmek gerekir?


  • whatdreamsnevercome  (07.08.22 10:42:42) 
iyi bir veterinerse kurtulma şansı var, kurtulan da oluyor.
yine de çok ümitli olmayın ama umudunuzu da yitirmeyin.
muhakkak sürekli ziyaret edin ve sevgi gösterin.

tedavisiyle ilgili de sürekli bilgi alın.

geçmiş olsun, umarım iyileşir.
  • blatta hiberna  (07.08.22 10:47:11 ~ 10:47:23) 
"Birde kalmalı bir şekilde vermeyin. Her sabah veterinere verip her akşam alın. Eğer onu yatılı şekilde veterinerde tedaviye verirseniz terkedildiğini hissedip tedaviye yanıt vermez. " şöyle yorumları da baya bi okumya başladım ama. aşırı kararsız durumdayım.

kimisi %50 demiş, bir yazıda %68-90 arası değişir veterinerde tedavi ettirirseniz (kurtulma oranı) demiş.

ben %10 ihtimal gibi daha düşük ihtimal sanıyordum. bugün mesaim var ama çalışamıyorum resmen bunu düşünüp sürekli yorumları okumaktan.
  • whatdreamsnevercome  (07.08.22 10:56:33) 
kurtulma yuzdesi cok dusuk. ama istahi henuz gitmediyse ve halsizlesmediyse kurtulma sansi yuksek. kusma iyiye isaret degil ama istah ve hareketlilik su an oldugundan oradan cevrilebiliyor. kedinin direnci de onemli tabii. vet'te kalsin. sabah gotur aksam al'lik bir hastalik degil. yogun bakimda durmasi lazim kedinin. gidip gor arada ama bir anlami yok oyle moral acisindan falan. vetin iyi olmasi yeterli. henuz hareketi yavaslamamis ve istahtan kesilmemis bi kedi oldugundan bana iyilesir gibi geldi. deneyimlerime dayanarak yazdim.


  • Kittie  (07.08.22 12:08:17) 
bu arada hiç köpek olduğundan bahsetmemişim.

köpek yavursu kendisi :(
  • whatdreamsnevercome  (07.08.22 12:10:56) 
2 aylik 4.5kg dediginde anladik biz kopek oldugunu:) Acil sifalar diliyorum mutlaka yanina gidin denildigi gibi eve goturebilecekseniz eve de goturun, degilse orda bakilsin 3 gun abarti bi sure degil onemli olan iyi olsun


  • ala09  (07.08.22 13:13:08) 
kilosunu hic gormemisim :)
belki kopekler daha hizli toparliyordur cevabim da gecersiz olabilir

  • Kittie  (07.08.22 14:11:34) 
Köpeğim nerdeyse 6 aylıkken kanlı ishal oldu, teşhisi de çok zor koydular. Çok iyi Bi veterinerle çok şükür atlattık. Her gün veterine götürdüm yaklaşık iki hafta - ilacı yok maalesef- serum ve vitamin veriyorlardı. Eve gelince de biz seruma devam ediyoduk. Bize De ümitlenmeyin dediler, çok kilo verdi korkunç Bi süreç ve çok fazla kustuğu için bağırsakları da düğümlenmiş dedi veterineri ultrasondan, ameliyat oldu ve çok şükür kurtuldu. Hiç yanımızdan ayırmadık hep beraberdir hastalık sürecinde. Umarım sizinki de iyileşir geçmiş olsun


  • euteamo  (07.08.22 23:31:21) 
dün gece bizdeydi, sabah tekrar veterinre götürdük.

ishali yok,
ateşi yok,
halsizlik yok hatta beklediğimden milyonlarca kat daha canlıydı, sürekli kuyruğunu sallayıp bize sataşıyordu.

tek sorun: kendi mama yemiyor şuan, veterinerde zorla mama veriyorlar şuan şırıngayla. ben tam beceremedim o işi, ama bu akşam zorlayacağım.

umarım işler yolunda gider. şuan hiç hasta değil gibi, o derece iyi gördüm. ama bu hastalıkta aniden kötüleşebiliyor bunun da farkındayım. seruma devam.
  • whatdreamsnevercome  (08.08.22 17:34:36) 
dün kendi mamasını yemiş.
akşam bize geldiğinde muhteşemdi, sabah bir tık daha halsiz gibiydi ama arabaya binince modu yerine gelmişti.

az önce veterinere uğradım, kafasını kaldıramıyordu. moralim inanılmaz bozuldu.

semptomların 4. günden sonra başladığı vakalar oluyor mu? cumartesi pozitif çıktı, o günden beri tedavi alıyor ve dün gece kanlı kaka yaptı, bugün de inanılmaz halsiz.

moralim o kadar bozuk ki, başka hiçbir şey yapamıyorum.
  • whatdreamsnevercome  (09.08.22 14:41:53) 
çok zor biliyorum ama moralinizi bozmamaya çalışın.
her iyi gördüğünüzde iyileşeceğine kesin gözüyle bakmayın ama her halsiz gördüğünüzde de kötü düşünmeyin.
bu iniş çıkışlar normal, hasta sonuçta.

umarım bir an önce iyileşir.
umudunuzu yitirmeyin.
  • blatta hiberna  (09.08.22 14:50:14) 
Nasıl olacak bilmiyorum ama bu şekilde 2 gün geçirmes imkansız gibi geliyor bana. Ben 4. Güne gelince kurtulduk sanmıştım yeni başlanış.


  • whatdreamsnevercome  (09.08.22 17:38:53) 
bu biraz uzun sürebilen bir mücadele, o yüzden sabırlı olun.
iki günde atlatılacak bir şey değil.
inşallah atlatsın, önemli olan o.
mutlu olması, sizinle olması önemli.
en büyük mutluluk kaynağı sizsiniz, öyle düşünün.
o yüzden siz de enerjinizi yüksek tutmaya çalışın.
  • blatta hiberna  (09.08.22 18:54:28) 
bugün hiç kusmamış. ama çok kötü durumda.

ve hiçbirş ey yememiş de. kanlı ishal de sürüyor.

hiçbir şey yemeden ne kadar süre daha dayanabilir?
  • whatdreamsnevercome  (10.08.22 17:13:44) 
ne yazık ki 1 saat önce ellerimde öldü.

veterinerdeyken o kadar hareketsiz değildi. veterinerden cıkmadan önce 4 tane iğne yaptılar, sonra hayvan bi harektesizleşti. eve gelince de yastağına uzandı kımıldamadı. sonra ben uyuyakaldım, can çekişirken gördüm. başına geldim ama yapabilecek hiçbirş eyim yoktu malesef.
  • whatdreamsnevercome  (11.08.22 01:12:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.