[]

Kedilerde böbrek sorunu

Merhaba, kedimin böbrek değerleri böbrek yetmezliği riski olduğunu gösteriyor, henüz olmasa da başlamasından korkuyorum. Renal mama konusunda tecrübeli olanların fikirlerine ihtiyacım var. Şu an ilk deneme için Vet Life aldık ama şu daha iyidir dediğiniz mamalar var mı? Virbac iyi diye biliyorum ama başka fikirlere açığım. 2 kg aldım, biraz daha büyük boy bulabilirsem iyiydi ama sanırım pek yok.

Bir de veterinerimiz iyiydi ama tam da şehir değiştirmek üzereydik Ankara'da böbrek konusunda tecrübeli iyi olduğunu bildiğiniz veteriner var mı? Ben veteriner biliyorum genel olarak ama bu konuda özellikle uzmanlaşmış biri var mı merak ediyorum, takibine onunla devam edeceğim bulabilirsem.

Bunun dışında yine konuyla ilgili bakımı vs. tecrübelerini paylaşmak isteyen, başka tavsiyesi olanlar olursa da çok sevinirim.

 
hocam bir öneri olarak veterinerlik fakültesine de danışın derim. bana da bir veteriner böbrek sorunu var dedi, aylarca değişik mamalar kullandık (hill's uriner care vs.) sonra veterinerlik fakültesine götürdük ve aslında kediciğe gereksiz yere tetkikler ve tedaviler uygulandığını öğrendik (ara ara vitamin vs. iğne yapıyorlardı gerekli olduğunu söyleyip). Fakülte de size fikir verebilir hatta çare olabilir. Geçmiş olsun.


  • giovanne  (05.08.22 10:54:24 ~ 10:56:39) 
kesin bobrekse virbac iyidir, ben hasta olmayan kedilerime bile virbac veriyorum, canavar gibiler masallah.
annemin kedisinde var bobrek, proplan veriyolar aslinda cok iyi degil ama uc aylik kontrolu sonrasinda toparladi iyice degerleri. ama bana sorarsaniz bu islerin piri virbactir.

  • aferin cok iyi dusunmussun  (05.08.22 11:40:07) 
böbrek sorunları için su da çok önemli. kedin eğer çok su içmiyorsa (ki muhtemelen içmiyordur) kediler için yapılan su pınarlarından falan alıp deneyebilirsin. bunu tabii ki renal mama + veteriner kontrollerine ek olarak söylüyorum.


  • knight of cydonia  (05.08.22 11:51:47) 
Teşekkürler tüm cevaplar için.

Kedim 8 yaşında olduğu için yılda bir check up yapılması gerekiyor zaten. Geç bile kalınmış bence. Bu yüzden isteğim üzerine kan testi, biyokimya, röntgen ve ultrason bakıldı. Bunun dışında kedim aylardır yavaş yavaş kilo veriyordu, en az 2-3 senedir sabit olan normal kilosu 4.5 kiloyken 3.7 kiloya düştü, karnı içe çökmeye başladı. Kemikleri elime geliyor severken. Zamanında kilo versin dendiği bile oldu, normal değil bu.

Veteriner ona son gidişim olduğunu da biliyor. Sadece istediğim testleri yapıp ilacını verdi.

Hem kan değerlerini, hem ultrason sonucunu gördüm. Ben ilk kez check up olacağı için hepsini yapmasını istedim, kimse test falan istemedi. Hatta biyokimyayı daha uygun olanı yaptı kendisi diğerini gerek görmeyip, bana sorsaydı muhtemelen öbürünü isterdim neye bakabiliyorsa bakması için.
(git: i.ibb.co )

Bağırsak enfeksiyonu çıktı, sanırım o da etkileyebiliyormuş. Alakası var mı bilmiyorum ama yavruyken bağırsak ameliyatı olmuştu. Biraz hassastı hep.

İnternetten anladığım kadarıyla da sorun yaşayan kedilerde renal ilaç takviyesi çok normal. Vitamin falan vermedi ayrıca.

Bir yıldır su pınarından içiyor. :(

Daha önce veterinerlik fakültesine gitmiştik (son bir yıl hariç Ankaradaydık), çok sevmemiştim ama belki de tecrübesiz hekimlere denk geldik, oradan bildiğinzi belli bir hekim var mı? Gerçi akademik çalışmalarını inceleyerek de bir fikir oluşturulabilir sanırım.

Kaç tane görüş almak gerekirse alacağım, zaten yeni bakıldı sadece sonuç inceleyecekler bir sonraki biyokimya altı ay sonra.
  • bilgee  (05.08.22 16:36:30) 
18 yaşında kanserden ölen kedimde de böbrek yetmezliği vardı.

ben renal mama veriyordum fakat markasını unuttum. hills benzeri bir marka olabilir. ayrıca suyunu eksik etmemeye dikkat ediyordum. ek olarak ipakitine veriyordum. birde son dönemlerinde recoactiv böbrek toniği veriyordum.
  • false pretension  (05.08.22 16:52:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.