[]

Grafikerlere soru - Corel

Corel'de bir ürün kataloğu hazırlıyorum.
Müşterinin isteği şu:

Excel'de hazırlanmış bir fiyat listesi var. Ürünlere çok sık zam geliyor. Müşteri, bir ürüne zam geldiğinde excel'deki bir hücreye zam oranını yazacak, excel ve corel dahil bütün fiyatlar güncellenecek.

Olayın excel ayağı kolay, onu yaptım. Tek bir sayfada bütün ürünleri listeledim, ürünlere %10 zam geldiğinde bir hücreye 10 yazdığında listedeki bütün fiyatlar %10 artıyor.

Şimdi, corel'de hazırladığım kataloğun fiyat kısmına, her ürün için ayrı ayrı fiyat bilgisini excel'den çekmem gerekiyor. Çekmekle de kalmayıp, excel'de fiyat değiştiği zaman, corel'e çektiğim fiyatın da güncellenmesi gerekiyor.

Mümkün müdür böyle bir şey?

 
CorelDRAW değil de Adobe InDesign kullanırsanız mümkün, katalog hazırlamak için en uygun program InDesign'dır zaten, CorelDRAW'da uğraştığınız bir çok şeyi bununla otomatik halledersiniz. Bahsettiğim işlem şu şekilde: www.youtube.com

Ancak "Müşteri, bir ürüne zam geldiğinde excel'deki bir hücreye zam oranını yazacak, excel ve corel dahil bütün fiyatlar güncellenecek." kısmında onlar yalnızca Excel tarafını yaparlar. Katalog içerisine ilgili Excel dosyasını her zam sonrası sizin çekmeniz veya nasıl çekileceğini müşteriye öğretmeniz gerekir.
  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (05.08.22 00:28:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.